Λίγοι μόνο συνδυασμοί και υποψήφιοι ανήρτησαν τις εκλογικές τους δαπάνες στην «Εκλογική Διαύγεια»
Πολιτική
16/11/2023

Εξέπνευσε χθες η προθεσμία για την τακτοποίηση (ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων), αποστολή στην επιτροπή ελέγχου Εκλογικών Δαπανών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών» των συνδυασμών και των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η προθεσμία εξέπνευσε την 7η Νοεμβρίου 2023 ενώ χθες λόγω και της αργίας της 14ης Νοεμβρίου 2023, εξέπνευσε και η προθεσμία στον Δήμο Ρόδου, όπου υπήρξε δεύτερος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης.

Αν και παραμένει ακόμη άγνωστο αν έχουν κοινοποιηθεί τα προβλεπόμενα λογιστικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή δεδομένο θεωρείται ότι δεν έχει ενημερωθεί η οικεία ιστοσελίδα από το σύνολο των παρατάξεων, πόσω μάλλον από τους υποψηφίους.

Η εφαρμογή του ν. 3870/2010 (Α138) στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενισχύει τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και το σεβασμό των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς και στους υποψηφίους.

newsbase gr