Σαΐτης Ιωσήφ: Επιστολή μου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κω, κύριο Καλούδη Ιωάννη
Πολιτική
09/11/2020

Σαΐτης Ιωσήφ Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Κύριε Πρόεδρε,

Ο κύριος Νικηταράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό «Έκφραση» αναφέρθηκε στο όνομα μου, στις «απουσίες μου», και στην προσπάθεια καθαίρεσης μου από το δημοτικό συμβούλιο.

Η αναφορά του αυτή έχει σκοπιμότητα για τους παρακάτω λόγους:

-          Υποθέτω ότι ο ίδιος γνωρίζει την απόφασή μου να επιστρέψω στην πατρίδα μου την Κω και τις τελικές προσπάθειες που καταβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση.

-          Υποθέτω ότι το γνωρίζει όπως το γνωρίζουν πολλοί συμπατριώτες μου και καθώς η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής αρχής κυρία Τελλή, με την οποία διατηρώ άριστες σχέσεις, επικοινώνησε μαζί μου για να της το επιβεβαιώσω πολλές μέρες πριν την συνέντευξη και την αναφορά του στο πρόσωπό μου!

-          Προφανώς τον έχετε ενημερώσει ότι σας απέστειλα επιστολή στην οποία σας ζητούσα να με ενημερώνετε για τις ενδεχόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων προκειμένου να κάνω τον προγραμματισμό μου στην οποία επιστολή μου δεν απαντήσατε ποτέ.

-          Κύριε πρόεδρε, ο κύριος Νικηταράς πρέπει να αντιληφθεί ότι για το διάστημα που οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κρατούσαν μακριά από την πατρίδα οι τηλεδιασκέψεις και η ψήφος μέσω email με κάλυπταν απόλυτα! Μου έδιναν την δυνατότητα της παρουσίας. Ωστόσο πιστός στις αρχές μου και στις συλλογικές αποφάσεις της παράταξής μου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ακολούθησα τις κοινές μας αποφάσεις.

-           Σας θυμίζω επίσης ότι συμμετείχα και σε δια περιφοράς και με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις ακριβώς γιατί συμμετείχε και η παράταξή μου.

-          Η παράταξη μου σας κατέθεσε πρόταση που περιελάμβανε και την τηλεδιάσκεψη την οποία την αγνοήσατε. Την πρόταση αυτή και σε ακόμα καλύτερη μορφή την εφαρμόζει με επιτυχία ο Δήμος Ρόδου.

-          Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Νικηταράς με προσέβαλε δημόσια λέγοντας πως συνυπογράφω επιστολές της παράταξης μου ενώ δεν γνωρίζω τα θέματα του δήμου.  Εσείς είστε που παρασύρατε 16 δημοτικούς συμβούλους σε μια παράνομη συνεδρίαση που την ακύρωσε μετά τη δική μας καταγγελία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Άρα ποιος δεν γνωρίζει τα θέματα του Δήμου;;

-          Σας ενημερώνω ότι γνωρίζω και παρακολουθώ όλα τα θέματα του δήμου και υπογράφω με πλήρη πολιτική συνείδηση και γνώση και αφού συζητήσω με τους συναδέλφους και την επικεφαλής της παράταξής μας.

-          Εκείνο που πρέπει να σας απασχολήσει είναι τι γνωρίζει ο πολίτης της Κω αφού δεν του επιτρέπετε να παρακολουθήσει δημοτικά συμβούλια και αφού δεν ακούγεται η άποψη των 17 δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων.

-          Η απουσία μου είναι πολιτική απόφαση της παράταξής μου με απόλυτο σεβασμό στην ενημέρωση του Κώου πολίτη που τον κρατάτε μακριά από το δημοτικό συμβούλιο.

Έχω αποδείξει και η Κωακή κοινωνία γνωρίζει το ποιος είμαι και ως άνθρωπος και ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης και πιστεύω ότι η στάση του κυρίου Νικηταρά στο πρόσωπό μου είναι άδικη και εμπαθής.

Εύχομαι και ελπίζω να σκύψετε πάνω από τις προτάσεις που σας καταθέσαμε πολύ έγκαιρα. Προτάσεις που συμπεριλαμβάνουν και την τηλεδιάσκεψη.

Αν το πράξετε έστω και αργά να είστε σίγουρος ότι εγώ και η παράταξή μου θα είμαστε παρόντες με διάθεση διαλόγου, προσφοράς και ευθύνης.

Με τιμή,

Σαΐτης Ιωσήφ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

με την παράταξη «Όραμα και Δράση»