Δημαιρεσίες Δήμου Κω – Εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικής επιτροπής
Πολιτική
02/01/2024

Με ευρεία πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κω, πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιανουαρίου οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου  Κω, καθώς και η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Κω. Ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός, προήδρευσε της διαδικασίας εκλογής του τριμελούς Προεδρείου στο οποίο εκπροσωπούνται  οι  δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση αποποιήθηκε του δικαιώματος.

Για τη θέση του προεδρείου: Στη θέση του Προέδρου του Σώματος από τη διοικούσα παράταξη « Ισχυρή Κως» , προτάθηκε η κ.Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη . Στη θέση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που προέρχεται από την  ''Δύναμη Αλλαγής΄΄, προτάθηκε η κ. Ειρήνη Χατζηχριστοφή. Για τη θέση της γραμματείας του ΔΣ προτάθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία αποποίειται του δικαιώματος , με την διοικούσα παράταξη να προτείνει για γραμματέα την  κ. Διονυσία Γιαννούλη.

Στη συνέχεια το προεδρείο ανέλαβε καθήκοντα, με την πρόεδρο να τονίζει πως το στοίχημα είναι η συνεργασία και η έμπνευση της κοινωνίας, από όλο το σώμα με έργα κι όχι με λόγια.

 

Mε ψηφοφορία η εννεαμελή Δημοτική Επιτροπή που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής: 

Από την πλειοψηφία προτείνονται: Σ.Βλάχου, Μ.Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη,  Δ.Γιαννούλη, Σ.Δουδούς,  Σ.Καμπουράκης , Σ.Κανταρζή, Π.Χατζηχριστοφής και Κ.Χατζηθωμά.

Aπό την μειοψηφία: Ε.Παπαχρήστου, Γ.Καματερός, Γ. Κοκκαλάκης και Β.Πη

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ κατά σειρά εκλογής : Οι Βλάχου, Δουδούς, Χατζηχριστοφής και Χατζηθωμά ισοψήφισαν ακολουθούν οι Γιαννούλη, Κανταρζή, Βουκελάτου και Καμπουράκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ κατά σειρά εκλογής:  Ε. Παπαχρήστου, Γ. Κοκκαλάκης, Γ.Καματερός και Β.Πη

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ