Γ. Χατζημάρκος: ''Σε πρώτο πλάνο η Κως με έργα όπως η επέκταση του Λιμένα Κεφάλου! - Ονομαστικά δόθηκε στην Κω, το έργο αστικής ανάπλασης ύψους 8-15 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Ν.Α.
Πολιτική
12/01/2024
Συνέντευξη για τα προγραμματισμένα έργα που δρομολογούνται εδώ και αρκετό καιρό στην Κω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, παραχώρησαν στο Kos TV,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς στο Επαρχείο της Κω, παρουσία της νέας Επάρχου Κω-Νισύρου, κ. Ντίνας Σβύνου.
 
Ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε εκτενώς για όλα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την Κω, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κύριους στόχους και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Κως για τ0 2024. Ο κ. Χατζημάρκος στάθηκε κατά κύριο λόγο στην δρομολόγηση της επέκτασης του λιμένα Κεφάλου στο Καμάρι όπου αναμένεται να υλοποιηθεί η επέκταση του λιμένα με κονδύλια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ καθόρισε ότι δεύτερος μεγάλος στόχος για το νησί μας, είναι η αξιοποίηση του έργου αστικής ανάπλασης που επέλεξε να δώσει ονομαστικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Κω, με εντολή του ίδιου του Περιφερειάρχη, όπου αναμένεται να απορροφηθούν κονδύλια για την αστική ανάπλαση του νησιού της Κω, έως 15 εκ. ευρώ. Γι'αυτό και όπως σημείωσε θα πρέπει ο Δήμος της Κω να τρέξει τις μελέτες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του έργου για την καλυτερευση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και να αναγνωρίσει το γεγονός ότι επελέχθη από την  Περιφέρεια η Κως γιάυτό το εξόχως σημαντικό έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος.
 
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Γιάννης Παππάς, ανέφερε για το λιμάνι Κεφάλου ότι θα προχωρήσει το εργό όσο το δυνατόν συντομότερα και θα αναζητηθεί η ταχύτερη οδός ώστε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης της ανάπλασης του λιμένα Καμαρίου, καθώς έχει ήδη γίνει προεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Αβρίθη με τον οποίο έχει συναντηθεί πάνω από 5 φόρες για την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν το νησί μας και ειδικότερα τον λιμένα Κεφάλου. Συμπληρωματικά ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για τα νησιά μας, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτουργεί με ένα συντονισμένο σύστημα το οποίο παράγει αποτελέσματα για τα νησιά μας και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Συμπερασματικά ανέφερε ότι η Περιφέρεια μιλάει με έργα, με στόχο το καλό των νησιωτών και την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.
 
Ρεπορτάζ