Δήμαρχος Κω: "Κόκκινη γραμμή" από Σεπτέμβρη σε όλους τους, βουλευτές και όσους κρατούν μια θέση σε κεντρικό επίπεδο, που δεν στηρίζουν τη διεκδίκηση ενός νέου νοσοκομείου στην Κω
Πολιτική
19/06/2020

Τον δήμαρχο Κω στο γραφείο του,  συνάντησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτ. Σαντορινιός συνοδευόμενος από τον π. βουλευτή του κόμματος και συμπατριώτη μας Η.Καματερό και τον γραμματέα της ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κω Μ.Καβαδάκη.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ύφεση της οικονομίας και τα προβλήματα στους εργαζόμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η συνεργασία του δήμου Κω με την aegeanair για να δοθούν κίνητρα για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού όπως επίσης η αναγκαιότητα για μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό βάσει των νησιωτικών ιδιαιτεροτήτων  όπως τόνισε  χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς.

Την πρόθεση να στηρίξει τις προσπάθειες που κάνει ο δήμος για δημιουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ  καθώς  και νέο νοσοκομείο  τόνισε ο  Ν.Σαντορινιός  δηλώνοντας πως θα είναι στο πλάι του δήμου σε ότι χρειαστεί .

Ο δήμαρχος Θ. Νικηταράς,  τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως η  δημιουργία νέου νοσοκομείου είναι  πλέον μονόδρομος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας  και επισήμανε πως το νοσοκομείο μας, στο νησί του Ιπποκράτη  δεν έχει ούτε ΜΑΦ και κανείς  δεν κάθεται να συζητήσει , τη στιγμή που  ακούμε δημιουργία για ΜΑΦ και ΜΕΘ σε μικρότερα νησιά κι εμείς δεν έχουμε καν μια ΜΑΦ! Πλέον «Το καμπανάκι χτύπησε» , τώρα κρατάμε χαμηλό προφίλ λόγω τουριστικής περιόδου  τόνισε ο κ.Νικηταράς για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο "επιχειρείν"  και  να μην υπάρξει ανασφάλεια σε όσους θέλουν να επισκεφθούν  το νησί μας για τις διακοπές τους.  Από Σεπτέμβρη όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Νικηταρά, μπαίνει "κόκκινη γραμμή" σε όλους τους , βουλευτές και όσους κρατούν μια θέση σε κεντρικό επίπεδο, που δεν στηρίζουν τη διεκδίκηση ενός νέου νοσοκομείου στην Κω.  Θα είναι ανεπιθύμητοι! Αν δεν βγουν και να τοποθετηθούν δημόσια πως η Κως θέλει νέο νοσοκομείο,  τότε θα δυσκολευτούν να επισκεφθούν το νησί μας. Αυτό δεν είναι απειλή αλλά ιστορική αναγκαιότητα. Σύσσωμοι οι  πολίτες, όλοι οι πολιτικοί, φορείς και συλλογικότητες  πρέπει μαζί να  το διεκδικήσουμε.

Η διεκδίκηση  του νέου νοσοκομείου είναι μονόδρομος!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ