Νικητιάδης στη Βουλή: «Αντί να βραβεύετε εγκαλείτε τους αστυνομικούς για τη λακκούβα στην Κω»
Πολιτική
30/01/2024

Στους κανονισμούς, στην εφαρμογή διαταγών και στο «υπηρεσιακό καθήκον υπακοής και νομιμοφροσύνης» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος απαντώντας στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης για την  προκαταρκτική εξέταση για τους δύο αστυνομικούς που «έκλεισαν» λακκούβα στη Μεσαριά της Κω, στις αρχές Ιανουαρίου. Η κίνηση των αστυνομικών είχε εγείρει τότε αντιδράσεις από πλευράς Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ενώ αντιθέτως έχει αποσπάσει τους επαίνους της τοπικής κοινωνίας. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

Ο κ. Νικητιάδης στην τοποθέτηση του απευθυνόμενος στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «ενώ περιμέναμε μια αντίδραση θετική, διατάσσετε προφορική διοικητική εξέταση και αυτοί οι αστυνομικοί εγκαλούνται και πρέπει να δώσουν μια προφορική απάντηση για το τι έγινε. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι: Θεωρείτε εσείς ότι διέπραξαν αυτοδικία οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί; Συμφωνείτε ότι αντί να εγκαλούμε τους αστυνομικούς θα πρέπει να κυνηγήσουμε αυτούς που πραγματικά είναι υπαίτιοι για τη δημιουργία ενός τέτοιου οδικού δικτύου με κίνδυνο να κινδυνεύουν άνθρωποι;»

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπενθύμισε αντίστοιχες περιπτώσεις που αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία επενέβησαν για να δώσουν λύση σε κάποιο ζήτημα όπως η συγκέντρωση χρημάτων για να ζευγάρι που έπεσε θύμα απάτης και ληστείας και τότε το αρμόδιο υπουργείο είχε βραβεύσει, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αποδοχή εθελοντικών δράσεων αστυνομικών, από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου. Στην Κω η κοινή γνώμη επαίνεσε την κίνηση των αστυνομικών να κλείσουν τη λακκούβα, όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης τονίζοντας το βαρύ έργο που έχουν επωμιστεί οι αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά καθώς πέρα από την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έχουν να διαχειριστούν και το μεταναστευτικό. Τέλος ο κ. Νικητιάδης ευχήθηκε : «το Υπουργείο πολύ γρήγορα να θέσει αυτήν την υπόθεση στο αρχείο για να μην υπάρχουν και υπόνοιες ότι κάποιος περιφερειάρχης βγαίνει και δίνει γραμμή για το τι πρέπει να κάνει το Υπουργείο».

https://youtu.be/0nznJ-R_SUE

Ρεπορτάζ