Σεβαστιανός Μαραγκός: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δείξει ότι «υπάρχει»
Πολιτική
19/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ. Σεβαστιανός Μαραγκός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δείξει ότι «υπάρχει» και μάλιστα ότι «δουλεύει σκληρά».

Προκειμένου λοιπόν να δηλώσουν την ύπαρξη τους, εμφανίζονται συχνά-πυκνά στα Μ.Μ.Ε. αλληλοσυγχαίρονται και χαίρονται. 

Αυτό ακριβώς έγινε και τώρα στην περίπτωση της αποζημίωσης της Μαρίνας, λόγων ζημιών από τον σεισμό του 2017, από την Ασφαλιστική Εταιρεία που είχαμε ασφαλίσει τις εγκαταστάσεις (λιμενικές και κτιριακές).

Συγχαίρει(!!) ο δήμος της διοίκηση της Μαρίνας γιατί, λέει, με τις ενέργειες της κατάφερε να φέρει στο ταμείο της Μαρίνας περίπου 408.000€.

Δεν μας λένε όμως ποιες είναι αυτές οι ενέργειες και μάλιστα συνεχείς που έκαναν;

Γιατί η Μαρίνα δεν ασφαλίστηκε προφανώς επί ημερών τους και ούτε την περίοδο 2011-2014 όταν πάλι ο κ. Νικηταράς και ο κ. Πασσανικολάκης ήταν δημοτική αρχή.

Όλες οι ενέργειες και η ασφάλιση της Μαρίνας και για περίπτωση σεισμού έγιναν με προνοητικότητα από τη δημοτική αρχή Κυρίτση την περίοδο 2014-2019.

Όπως και η Αστική Ασφάλιση της Μαρίνας είχε γίνει πάλι επί Κυρίτση την προηγούμενη περίοδο (2007-2010)

Από τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό ξεκίνησε, από την τότε διοίκηση της Μαρίνας, η διαδικασία διεκδίκησης της αποζημίωσης με επισκέψεις και εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων.

Και η προσπάθεια μας ήταν πράγματι κοπιώδης.

Εμείς επίσης, την περίοδο εκείνη συντάξαμε πλήρη μελέτη αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η Μαρίνα, μελέτη που ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου.

Η μελέτη αυτή ύψους εργασιών 700.000€ παραδόθηκε στη νέα διοίκηση για να κάνει το πολύ απλό που είναι η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Είναι ευκαιρία όμως, μετά τα μεταξύ τους συγχαρητήρια, να απαντήσουν δημοτική αρχή και διοίκηση της Μαρίνας στα απλά ερωτήματα του κάθε πολίτη:

  1. Ποιες ακριβώς ενέργειες έκαναν, πέρα ίσως από κάποια τηλεφωνήματα ή αλληλογραφία με την Ασφαλιστική;
  2. Κατάλαβαν ότι τα λεφτά της αποζημίωσης δεν είναι για να μπουν στα ταμεία αλλά για να γίνουν τα έργα αποκατάστασης;
  3. Ένα χρόνο σχεδόν μετά που ανέλαβαν τη διοίκηση έχουν σκοπό να κάνουν το έργο της αποκατάστασης και πότε επιτέλους;

Τέλος, εκτός από το να αλληλοσυγχαίρονται, έργο ουσιαστικό θα κάνουν;»