Δ.Μυλωνάς: Αντί της ελεύθερης εξωτερικής αρθρογραφίας του Ομίλου για την Αυτοδιοίκηση (κ. Καΐσερλης…) προτιμότερη η συνδιαχείριση στην Δημοτική πολιτική.
Πολιτική
13/02/2024

---Διαβάζουμε και παρακολουθούμε τα διαδοχικά κείμενα του ομίλου για την αυτοδιοίκηση

(πρωτοβουλία 4 πρώην δημάρχων-κ. Καΐσερλης) σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού μας και τις προτεινόμενες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την επίλυση τους. Προφανώς απευθύνονται στους πολίτες για την ενημέρωση τους και προς την δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να προγραμματίσει και να υλοποιήσει  τα προτεινόμενα.

---Ο πρώην Δήμαρχος και υπουργός κ. Κ. Καΐσερλης που πρωτοστατεί στον όμιλο είναι έμπειρος στα θέματα αυτοδιοίκησης και κάνει πολύ καλά που ασχολείται, γράφει και πρότεινε. Όμως το πρόβλημα δεν είναι η διατύπωση προτάσεων γιατί αυτά τα πράγματα είναι γνωστά και εχουν συζητηθεί πάρα πολύ. Το πρόβλημα μας στο νησί μας είναι η πράξη, η απουσία κινήσεων και βημάτων. Από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν θέλουν να εχουν αποτελέσματα. Για παράδειγμα η μεταγραφή στο κτηματολόγιο τμήματος της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κω απασχόλησε όσους πέρασαν από το 1989 μέχρι σήμερα και πανηγυρίστηκε από τον νυν Δήμαρχο ως μεγάλο πολιτικό γεγονός! Ούτε ευσταθεί ότι το κράτος φέρνει εμπόδια. Οποίος παρακολουθεί το έργο στην επένδυση του Ελληνικού θα δει ότι το κράτος στέκεται βοηθός κάνοντας ‘’αβαρίες’’ για τις επενδύσεις, και η τοπική ανάπτυξη βασίζεται σε επενδύσεις στα τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το κρίσιμο συμπέρασμα είναι ότι τα αναπτυξιακά θεματα βαλτώνουν γιατί δεν υπηρετούνται με συνεπείς, με επιμονή και απόλυτη προτεραιότητα ενώ ελλείπουν τα ειδικευμένα στελέχη στον δήμο μας για την υλοποίηση μεγάλων στόχων. Ο κ. Καΐσερλης με το ειδικό του βάρος θα μπορούσε να είναι άμισθος ειδικός σύμβουλος της Δημοτικής αρχής ή του Δημάρχου μας σε αυτά τα μεγάλα θέματα. Πόσο μάλλον που ο ίδιο είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής.  Γιατί όμως δεν εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική σχέση που έχει, επηρεάζοντας από τα μέσα και με θεσμικό ρόλο-τρόπο τις εξελίξεις στην Δημοτική διαχείριση και προτιμά την εξωτερική συμβουλευτική αρθρογραφία συμπεριφερόμενος ως παραπονούμενος  παρατηρητής και  ως δυσαρεστημένος δημότης;

---Προφανώς η ευθύνη για την επιλογή της (συνήθως) αναποτελεσματικής εξωτερική αρθρογραφίας αντί της εσωτερικής πολιτικής δραστηριοποίησης του (των)  πρώην Δημάρχου (-ων)  ανήκει στην Δημοτική αρχή και στον κ. Νικηταρά ειδικότερα, χωρίς όμως να απαλλάσσει των ευθυνών του και τον ίδιο τον κ. Καΐσερλη.

 

Δημήτρης Μυλωνάς  πολ. μηχ