Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη στον RV: Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα αποτελεί ορόσημο στη διασύνδεση της Ιπποκρατικής Ιδέας με τον Τουρισμό
Πολιτική
29/02/2024

Καλεσμένη στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Εθελοντισμού κυρία Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη συζητώντας για την επαφή του Δήμου Κω με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω κύριο Νίκο Παπαντωνίου προκειμένου το ΔΙΙ Κω να περιλφθεί στις τουριστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις.

Η αλήθεια είναι οτι χαίρομαι πολύ που φέρνετε αυτό το θέμα και σήμερα το συζητούμε. Η Κως ως γενέτειρα του Ιπποκράτη έχει σπουδαία κληρονομιά, μια κληρονομιά η οποία διαφυλάσσεται απ’ το ΔΙΙ Κω Έτσι κι εμείς σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε μια συνάντηση και να καλέσουμε όλους τους φορείς του τουρισμού ώστε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο διασύνδεσης της Ιπποκρατικής Ιδέας με τον Τουρισμό. Η επισκεψιμότητα του ΔΙΙ Κω είναι περίπου 3.000 επισκέπτες κάθε σεζόν, σχετικά λίγοι μπροστά στο 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες που υποδεχόμαστε κάθε καλοκαίρι. Οι προσπάθειες του ΔΙΙ Κω δεν έχουν αγκαλιαστεί απ’ την τοπική κοινωνία και χρέος μας είναι να γίνει η σπουδαία δράση του Ιδρύματος κτήμα της τοπικής κοινωνίας ώστε στη συνέχεια να γίνει κτήμα και του επισκέπτη. Πέρα από κάποιες αποσπασμαστικές κινήσεις, δεν έχουμε επενδύσει ουσιαστικά στο Ιπποκρατικό Ιδεώδες ενώ έχουμε όλα τα ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση χαρακτηριστικά. Από εκεί κι έπειτα πέρα απ’ τους βοτανόκηπους, τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα εκδηλώσεων, το Ιπποκράτειο Ίδρυμα προσφέρεται και για συναυλίες όπως είδαμε πρόσφατα. Μπορούμε λοιπόν να διαμοιράζουμε έντυπο υλικό στους επισκέπτες μας, ή να προβάλλουμε σχετικά βίντεο στα ξενοδοχεία της Κω παρακινώντας τους επισκέπτες μας να περιηγηθούν στον εκεί χώρο και να μετέλθουν της Ιπποκρατικής Ιδέας”, μερικά απ’ όσα δήλωσε η κυρία Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη.

 

realvoice995.gr