«Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κω για την επέτειο του Πολυτεχνείου»
Πολιτική
17/11/2020

ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

H εξέγερση του Νοέμβρη, στην οποία πρωτοστάτησε το φοιτητικό κίνημα, αποτελεί την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα και ταυτόχρονα πολύτιμη παρακαταθήκη για τους  αγώνες του τώρα και του αύριο.

Το Πολυτεχνείο καθιερώθηκε στη συνείδηση του λαού μας ως ένα διαρκές σύμβολο αυτοθυσίας, ενώ παραμένει ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στη συλλογική μνήμη για τις δημοκρατικές διεκδικήσεις κάθε γενιάς, όσο και αν οι εποχές, τα προβλήματα και οι προκλήσεις αλλάζουν.

Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, που βιώνουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αγώνας για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, με ενισχυμένα το δημόσιο σύστημα υγείας και τη δημόσια εκπαίδευση, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρος.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κω καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας μας.

Με λιτό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματός μας κατέθεσε στο Μνημείο Ηρώων λίγα λουλούδια στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και πάλεψαν για μία δημοκρατική και ελεύθερη Ελλάδα.

Το Πολυτεχνείο ζει! Οι αγωνιστές του, οι χιλιάδες που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, μας δείχνουν τον δρόμο.

Το Πολυτεχνείο ζει! Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας για μια ζωή με ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.