ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω: Η κυβέρνηση κάνει το μόνο που ξέρει καλά: Τρόμο και καταστολή
Πολιτική
18/11/2020

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

«Η κυβέρνηση κάνει το μόνο που ξέρει καλά: Τρόμο και καταστολή!!!»

 

Η απαγόρευση της συμβολικής εκδήλωσης του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου στην Κω από τη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, με την αυταρχική και προδήλως αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι μία ακόμη απόδειξη πως η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα μας σε εποχές, που ο λαός μας δε θέλει να ξαναζήσει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε νοιάζεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για τη στήριξη των συμπολιτών μας που στενάζουν λόγω της αδυναμίας, της ανικανότητας αλλά και των ιδεολογικών αγκυλώσεών της να διαχειριστεί τις συνέπειες της πανδημίας,

Αυτό που επιδιώκει  πρωτίστως είναι να χρησιμοποιήσει τον φόβο  των ανθρώπων για τη ζωή τους, ώστε να καταστείλει κάθε   πιθανότητα οργανωμένης πολιτικής κριτικής  παρέμβασης και  συλλογικής κινηματικής έκφρασης, ενοχοποιώντας την ως  ανεύθυνη  απέναντι στην κοινωνία.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει σε καραντίνα τις φετινές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας τίμησε, τηρώντας τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία.

Η Αριστερά στο σύνολο της, με εμβληματικές   πράξεις  συνεννόησης, αλληλεγγύης και κοινής έκφρασης μεταξύ των διαφορετικών ρευμάτων και εκφράσεων της, έδωσε ένα ηχηρό  μήνυμα και κατόρθωσε να σπάσει στην πράξη την αντιδημοκρατική τακτική της κυβέρνησης.

Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι απέδειξαν και χτες ότι ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και στον βαθμό που τους αναλογεί τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι σίγουρο πως δεν μπορούν!!!