Θριάμβευσαν στις δημοτικές εκλογές στην Αλικαρνασσό οι υποψήφιοι του CHP Αχμέτ Αράς και Τ. Μανταλιντσί (pics)
Πολιτική
31/03/2024

Mεγάλη γιορτή από τους κατοίκους της Αλικαρνασσού μέχρι τα μεσάνυχτα! - Χόρεψε Ζειμπέκικο ο νέος Δήμαρχος Μπόντρουμ

Ο Tamer Mandalinci, ο οποίος συμμετείχε στις τοπικές εκλογές του 2024 με τον αντίπαλό του, τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αλικαρνασσού του AK Party, Mehmet Tosun, ανακοίνωσε ότι κέρδισε τον αγώνα 2 ώρες μετά την έναρξη, χιλιάδες κόσμου γέμισαν τη δημοτική πλατεία της Αλικαρνασσού και περίμεναν τον Tamer Mandalinci με ύμνους και τραγούδια μέχρι τις 22.00. Ο δήμαρχος του CHP Tamer Mandalinci, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή με τη σύζυγό του Sezil Mandalinci, με την οποία δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του κατά την εκλογική κούρσα, και τον Πρόεδρο της περιοχής CHP Tuna Işın και τη διοίκηση του κόμματος, και του οποίου η νίκη στις τοπικές εκλογές είναι βέβαιη να είναι μια μεγάλη νίκη, είπε: «Είπαν ότι είμαι νέος, είπαν ότι είμαι άπειρος, είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω. Είπαν ότι θα υποκύψει στους άλλους. Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. «Υποκλίνομαι μόνο όταν χορεύω ζεϊμπέκικο και προσκυνώ», είπε.

Αργότερα, έπαιξε ζεϊμπέκικο με το λαϊκό τραγούδι Kerimoğlu με τον Mehmet Kocadon, έναν από τους πρώην δημάρχους του Bodrum, τον οποίο κάλεσε στη σκηνή.

Με τους πολίτες συναντήθηκε στην Πλατεία του Δήμου, ο Tamer Mandalinci, υποψήφιος δήμαρχος της Αλικαρνασσού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, που είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί με μεγάλη νίκη στις τοπικές εκλογές. Το πλήθος, ανάβοντας δάδες για τον Μανταλιντζί και φωνάζοντας συνθήματα «Tamer President», τον υποδέχτηκε με τουρκικές σημαίες και σημαίες CHP στα χέρια.
Συνοδευόμενος από χειροκροτήματα και συνθήματα, ο Tamer Madnalinci εμφανίστηκε στη σκηνή με τη σύζυγό του Sezil Mandalinci. Ο Μανταϊνί συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της περιοχής του CHP Tuna Işın και τη διοίκηση του κόμματος.
Ο Mandalinci ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας ότι ήταν δύσκολο να περιγράψει με λόγια την περηφάνια που ένιωθε και είπε: «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ευτυχία που ένιωσα και τον ενθουσιασμό που έζησα να σας υπηρετήσω για πέντε χρόνια. «Ήρθαμε με μπαμ», είπε.
Δηλώνοντας ότι εργάστηκαν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία χωρίς να χωρίσουν ή να αποξενώσουν κανέναν, συμφιλιώνοντας τις δυσαρεστημένες και συγκινητικές καρδιές, ο Mandalinci είπε ότι σε αντάλλαγμα, ο λαός της Αλικαρνασσού τους εξέλεξε στο αξίωμα με ποσοστό ψήφων 58%.

 


Ο Tamer Mandalinci συνέχισε την ομιλία του με τα ακόλουθα λόγια:
«Οι λαοί μας είπαν, «Θα λύσετε τα προβλήματά μας». Είπε, «Δεν θα με ξενερώσεις σαν άλλους, δεν θα πολεμήσεις όπως οι άλλοι, θα συνδέσεις τη χώρα μου από το βορρά στο νότο, από την ανατολή στη δύση, σταθερά, με ελπίδα και ευτυχία, θα χτίσεις αυτή τη γέφυρα. .' Αυτή η εμπιστοσύνη που μου δώσατε είναι η κορωνίδα μου. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να σας υπηρετήσω και να προστατέψω αυτή την εμπιστοσύνη όπως της αξίζει. «Δεν θα απογοητεύσουμε την εμπιστοσύνη σας και θα υπηρετήσουμε τόσο ως Μητροπολιτικός Δήμος της Μούγλα όσο και ως Δήμος της Αλικαρνασσού για πέντε χρόνια». Ο Mandalinci
, ο οποίος είπε ότι δεχόταν συχνά κριτική από τους αντιπάλους του επειδή ήταν 30 ετών, είπε: «Στην πραγματικότητα, νόμιζαν ότι ήμασταν σαν αυτούς. Αλλά έχουμε ορκιστεί να μην αποξενώσουμε κανέναν. Είπαμε ότι δεν θα κάνουμε διακρίσεις σε κανέναν. Σήμερα βλέπω ότι το καλό νίκησε το κακό, το φως έπνιξε το σκοτάδι, ήρθε η άνοιξη στη χώρα μου. «Ο Θεός να σας ευλογεί όλους», είπε.
Ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά για την Αλικαρνασσό, τη Μούγλα και την Τουρκία, ο Tamer Mandalinci πρόσθεσε ότι δεν συγκαταλέγονται σε εκείνους που αρνούνται το παρελθόν τους, ότι έχουν φτάσει σε αυτές τις μέρες με το να είναι περήφανοι για τις αξίες του παρελθόντος, ενσωματωμένοι μαζί τους , και ότι βαδίζουν χαρούμενοι προς το μέλλον.


Σημειώνοντας ότι οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν σε όλη την Τουρκία θα βάλουν τον πήχη ψηλότερα, ο Mandalinci είπε: «Όσοι έρχονται μετά από εμάς θα περπατήσουν στο μονοπάτι που χαράξαμε και θα κάνουν την κοσμική Δημοκρατία της Τουρκίας να διαρκέσει για πάντα. Από αύριο συμπληρώνονται πέντε χρόνια υπέροχης υπηρεσίας. «Θα κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας, θα τις προστατεύσουμε και θα τις προωθήσουμε», είπε.


«Θα ενσωματωθούμε τόσο καλά και θα παρέχουμε υπηρεσίες προσανατολισμένες στους ανθρώπους τόσο καλά που κανείς δεν θα μπορέσει να έρθει ξανά ανάμεσά μας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του με τα λόγια του, ο Tamer Mandalinci ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την κομματική οργάνωση, τη σύζυγό του, την οικογένειά του και όλους τους κατοίκους της Αλικαρνασσού.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος μητροπολιτικού δήμου του CHP Muğla Ahmet Aras έκανε την νικητήρια ομιλία του στην πλατεία Kurşunlu. Ο Άρας γιόρτασε τα εκλογικά αποτελέσματα με χιλιάδες κατοίκους της Μούγλα. Απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες πλήθος, ο Άρας είπε: «Όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε απαισιοδοξία στην Τουρκία. Είπαν ότι δεν θα πάνε καν σε εκλογές. Οι ελπίδες είχαν χαθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αλλαγή κέρδισε σε αυτό το μονοπάτι που χαράξαμε. Σοσιαλδημοκράτες, εθνικιστές δημοκράτες, συντηρητικοί δημοκράτες συγκεντρώθηκαν στη συμμαχία Muğla. «Η συμμαχία Muğla κέρδισε», είπε. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μητροπολιτικού Δήμου Μούγλα του CHP Αχμέτ Αράς γιόρτασε την εκλογική του νίκη μαζί με χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Kurşunlu. Ο Aras έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν το μέλος του πρωθυπουργού του CHP Mehmet Alkın Denizaslanı, ο πρόεδρος της επαρχίας Muğla του CHP Zekican Balcı, ο δήμαρχος Muğla Osman Gürün, οι βουλευτές του CHP Muğla Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş, υποψήφιοι δήμαρχοι και μέλη του κόμματος.

 

«Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ MUĞLA ΚΕΡΔΙΣΕ»

Ο Άρας, που ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες, τόνισε τη σημασία της νίκης σε μια περίοδο που οι ελπίδες είχαν εξαντληθεί. Ο Aras είπε, «Αγαπητοί συμπατριώτες μου, αγαπητοί μου λαοί της Μούγλα, από το Bodrum, το Dalaman, το Datça, το Fethiye, το Kavaklıdere, το Köyceğiz, το Marmaris, το Menteşe, το Milas, το Ortaca, το Seydikemer Οι όμορφοι άνθρωποι της γενέτειράς μου, τα πολύτιμα μέλη της οργάνωσής μας, Αγαπητοί μου συνάδελφοι, που κατάγονται από το Ula, το Yatağan και μοιραστήκαμε τον ενθουσιασμό μας ακολουθώντας μας στις οθόνες, σας αγκαλιάζω όλους με ευγνωμοσύνη και αγάπη. 100 χρόνια δύναμης, 100 χρόνια γνώσης, 100 χρόνια εμπειρίας πίσω μας. Η ελπίδα, η αγάπη και η εργασία είναι μαζί μας. Έχουμε ένα αύριο χωρίς ψέματα, πλιάτσικο και πλιάτσικο. Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας και προσπάθειας όλων μας, όλων των κατοίκων της Muğla. Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 200 δημόσιες συναντήσεις σε σχεδόν δύο μήνες. Επισκεφθήκαμε κάποια μέρη μια φορά, κάποια μέρη δύο ή τρεις φορές. Λαμβάναμε την ίδια ενέργεια, το ίδιο μήνυμα κάθε φορά. Τελικά είδαμε αυτό το μήνυμα στην κάλπη σήμερα. Γυναίκες, νέοι, ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, εργάτες, έμποροι. Κάναμε το μεγαλύτερο και κρίσιμο βήμα αυτής της πορείας νίκης, στην οποία πήγαμε χέρι-χέρι με κάθε συμπολίτη μας που έβαλε την καρδιά του στη Muğla. Όμως η πραγματική μεταμόρφωση θα ξεκινήσει από εδώ και πέρα. Την 1η Απριλίου, όλοι οι κάτοικοι της Muğla θα ξυπνήσουν σε μια εντελώς διαφορετική πόλη. Θα αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες μας, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, με αγάπη και θα χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Μούγλα, την Παγκόσμια Πόλη Μούγλα. Δεν υπάρχει χωρισμός, καμία διαφορά. Δεν είμαστε μόνο εμείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι μας που κέρδισαν αυτές τις εκλογές. Η συμμαχία Muğla κέρδισε τις εκλογές. Όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε απαισιοδοξία στην Τουρκία. Είπαν ότι δεν θα πάνε καν σε εκλογές.
Οι ελπίδες είχαν χαθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αλλαγή κέρδισε σε αυτό το μονοπάτι που χαράξαμε. Σοσιαλδημοκράτες, εθνικιστές δημοκράτες, συντηρητικοί δημοκράτες συγκεντρώθηκαν στη συμμαχία Muğla. «Η συμμαχία Muğla κέρδισε», είπε. «ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»

 

Ο Άρας τόνισε ότι θα συνεργαστούν με εργαζόμενους, χωρικούς, γυναίκες και νέους το επόμενο διάστημα και είπε ότι θα λύσουν τα προβλήματα μαζί. Ο Άρας είπε, «Τώρα θα παράγουμε μαζί και θα μοιραστούμε μαζί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Αυτό δεν είναι όνειρο φίλοι μου. Είμαστε τα εγγόνια των προγόνων που πέτυχαν μεγάλα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε πώς να ενωθούμε και να φωτίσουμε το σκοτάδι που έχουμε μπροστά μας. Αν τα παιδιά μας δεν τρέφονται πλήρως σήμερα, όταν δουλεύουμε μαζί σαν ένα, αύριο τα παιδιά μας θα χορτάσουν. Εάν οι γυναίκες δεν αισθάνονται ασφαλείς σήμερα, θα αισθάνονται ασφαλείς αύριο όταν θα βρεθούμε μαζί και θα σταθούμε δίπλα τους. Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι υποδουλωθούν σήμερα, όταν ενωθούμε και σταθούμε πίσω από την εργασία, αύριο θα μοιραστούμε μια ανθρώπινη ζωή. Αν οι νέοι σήμερα είναι αμφίβολοι για το μέλλον τους και έχουν το ένα χέρι στις αποσκευές τους, όταν μαζευτούμε και βάλουμε τέλος στον νεποτισμό και την ευνοιοκρατία, οι νέοι θα μείνουν σπίτι και θα τους παραδώσουμε αυτήν την πόλη αύριο. Αν οι συνταξιούχοι και οι αγρότες δεν μπορούν να δουν την αφθονία του τραπεζιού τους σήμερα, όταν μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε πόρους, αύριο θα στήσουμε μαζί το τραπέζι της γης σε αυτή την αρχαία πόλη. Εάν το Akbelen σφαγιάζεται σήμερα, όταν μαζευτούμε και ενώσουμε τα χέρια, δεν θα υπάρξει άλλο Akbelen αύριο. «Αν οι ζωές μας στους δρόμους αφεθούν στη μοίρα τους σήμερα, θα ενωθούμε και δεν θα τις αφήσουμε στη μοίρα τους», είπε.

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ OΛΟΙ ΜΑΖΙ»

 

Δηλώνοντας ότι ο λαός της Μούγλα λογοδοτεί στις κάλπες, ο Αράς είπε: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, βρισκόμαστε στην πρώτη πορεία του δεύτερου αιώνα της Δημοκρατίας μας. Ούτε η παραδεισένια πόλη μας ούτε η ουράνια πατρίδα μας θα παραδοθούν σε αιρέσεις και κοινότητες. Κάθε μέρος όπου υπάρχουν δήμοι με Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα είναι ο προστάτης των παιδιών της Δημοκρατίας. Αυτοί που πρώτα μετέφεραν τους πόρους μας σε μια χούφτα ανθρώπων, μας εξαθλίωσης και μετά άφησαν τα δέματά τους μπροστά στην πόρτα μας ως ευλογία, νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να μας εξαρτήσουν με τα χρήματά μας. Σήμερα μαζί τους δείξαμε ότι έκαναν λάθος. Σήμερα οι κάτοικοι της Muğla. Το σφράγισε για να λογοδοτήσουμε για το μέλλον που μας έκλεψαν. Το σφράγισε για να πάρουμε πίσω ό,τι μας χρωστούσαν. Έβαλε τη σφραγίδα του στο να ζεις ανθρώπινα στην πατρίδα σου. Αύριο, θα ξυπνήσουμε σε μια νέα μέρα όπου όλοι θα λογοδοτήσουμε και θα πάρουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Αυτά τα εδάφη, που περιβάλλεται από την αφθονία της γης και του ουρανού, μας εμπιστεύονται τα παιδιά μας. Θα προστατεύσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη και θα τη μεταφέρουμε μαζί στο μέλλον που του αξίζει. Λέω σήμερα αυτό που είπα χθες. Οι πόρτες του δήμου μας θα είναι πάντα ανοιχτές. Κύριος. Όπως είπε ο Πρόεδρός μου, θα ξυπνήσετε ως Δήμαρχος την 1η Απριλίου. «Και η Συμμαχία Muğla θα συνεχίσει να κερδίζει για 5 χρόνια», είπε.



«ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ σκληρά, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»
Δηλώνοντας ότι θα έχουν μια αρμονική περίοδο με όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν στη Muğla κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής περιόδου, ο Aras είπε: «Μας τρέφει η αγάπη και όχι ο φόβος. Θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες μας. Θα παρέχουμε τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας συνεργαζόμενοι με τους δήμους της περιφέρειάς μας, τους επικεφαλής, τα δημοτικά συμβούλια, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν στη Muğla. Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί κάτοικοι της Μούγλα, δεν θα αφήσουμε το φως του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και όπως είπε ο Ατατούρκ μας, "χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα, να είμαστε πολύ εργατικοί!" Θα δουλέψουμε και σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Σας συγχαίρω ήδη για την επερχόμενη γιορτή του Ραμαζανιού και σας αγκαλιάζω με σεβασμό, τον λαό μας, που μας κάνατε διπλές διακοπές. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας χαιρετώ με αγάπη και εύχομαι οι εκλογές των 13 περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 31ης Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της μητροπολιτικής μας πόλης, να είναι ευεργετικές. «Ευχαριστώ, ζήσε πολύ, μείνε με αγάπη, αντίο», είπε.