Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κω Ι Χρειάζεται ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ
Πολιτική
25/04/2024

Προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κω πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά  με τη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για νοσοκομείο που λειτουργεί με οργανόγραμμα που απευθύνεται σε 40.000 πληθυσμό, ενώ στην πραγματικότητα λόγω τουρισμού υποδέχεται περιστατικά για 130.000.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί και πέρυσι τον Ιούνιο το νοσοκομείο της Κω και έτσι φάνηκε ενήμερος για τα εκκρεμή ζητήματα. «Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση», τόνισε, κάνοντας ειδική αναφορά στο θάνατο της 63χρονης Διονυσίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα πέρυσι στην Κω. Ως ενδεικτικό της υποστελέχωσης τονίστηκε το ότι δεν έχει πληρωθεί καμία από τις οργανικές θέσεις παθολόγων ενώ, ενδεικτικά, υπάρχουν δυο κενές θέσεις καρδιολόγων και μια κενή θέση παιδιάτρου. 

Επίσης έγινε αναφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην απόδοση, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στις διαδικασίες απόδοσής τους. Ο κ. Κασσελάκης «υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το υγειονομικό ισοδύναμο και επισήμανε την ανάγκη επανεκκίνησης του ΕΣΥ.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα προβλήματα του νοσοκομείου όπως οι διακομιδές εξιτηρίων, οι τρόποι εξυπηρέτησης τουριστών, τα μέσα υποστήριξης των γιατρών που μετακινούνται ως προς τα ζητήματα διαβίωσης τους επαφίενται στο φιλότιμο των ανθρώπων του νοσοκομείου και όχι σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο.  Επίσης αναφέρθηκε και το ζήτημα  υγειονομικής υποστήριξης των διαμενόντων στο hot spot. 

 Να σημειωθεί, ότι στην συνάντηση στο Νοσοκομείο δεν παρευρέθηκαν, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε η Έπαρχος αν και είχαν προσκληθεί.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ