Θετική και αρνητική κριτική από τους Δημοτικούς Συμβούλους, για τα τεχνικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Κω
Πολιτική
19/06/2024

Θετική και αρνητική η κριτική από τους Δημοτικούς Συμβούλους, για τα τεχνικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Κω, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Παναγιώτης Αβρίθης, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Κω, με σκοπό να γίνει ένας κοινός σχεδιασμός σε κάποια θέματα. Τόνισε πως τουρισμός σημαίνει , ένα αεροδρόμιο, ένα λιμάνι, ένα οδικό δίκτυο, δομές υγείας, αποκομιδή σκουπιδιών  και νερό. Συμπλήρωσε πως στην Κω απουσιάζουν τα δημόσια κτίρια και πως πρέπει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και αν χρειαστεί να χαρακτεί και νέο. Τόνισε πως ο ΦΟΣΔΑ είναι ουσιαστικά ένας νόμος, που μπορούμε όλοι να ανοίξουμε και να διαβάσουμε, δε χρειάζεται ενημέρωση από το δήμαρχο. Τόνισε πως η Κως μπορεί να είναι το μητροπολιτικό κέντρο της Δωδεκανήσου. Όσον αφορά την υγεία, τόνισε πως το υπάρχον νοσοκομείο, δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και πρέπει να γίνει ένα νέο και πως πρέπει να σπάσουν να «σπάσουν αυγά» για συγκεκριμένα συμφέροντα που λυμένονται την υγεία του νησιού... Για το θέμα των σχολείων δήλωσε πως η Κως έχει την ανάγκη από ένα σχολείο κάθε χρόνο. Όσον αφορά τα λιμάνια, τόνισε πως πρέπει να δούμε τις ανάγκες ανάπτυξης τους, ενώ τόνισε πως πρέπει να γίνει σχεδιασμός για τα λιμάνια κρουαζιέρας. Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του πολεοδομικού σχεδιασμού και στο πώς θα οργανώσουμε τις ανάγκες του νησιού και μέχρι πού θέλουμε να το πάμε. Συνοψίζοντας τόνισε πως η παρουσία του περιφερειάρχη στο ΔΣ είναι σημαντική τονίζοντας πως πρέπει να προχωρήσει και το τέλος ανθεκτικότητας.

Στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πης υπερασπίστηκε τον περιφερειάρχη όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων.

Ακολούθησε η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, ξεκινώντας την τοποθέτηση της με την Κω που δε διαθέτει γιατρούς, νοσηλευτές και πως δε θεωρεί πως φταίει ο Κώος που δε διαθέτει δωμάτια. Αναφέρθηκε επίσης στο ελλιπές οδικό δίκτυο , στην έλλειψη σχολείων και αθλητικών χώρων. Τόνισε πως στο νησί δε γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών και ανακύκλωση. Πως δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Σέβη Βλάχου, δήλωσε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι από τις πιο πολιτικές που έχουν γίνει. Τόνισε πως για να συνεχίζουν και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Κω , κάτι σημαίνει. Τόνισε πως και οι δύο λένε ναι στις συνέργειες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός  μίλησε για το λιμάνι της Κεφάλου το οποίο πρέπει να είναι η «δεύτερη πόρτα», όπως έγινε το 2017. Αναφέρθηκε στο δρόμο της Κεφάλου αλλά και στο αποχετευτικό του χωριού.

Η Αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την ανθρωπιά του η οποία φάνηκε στις περσινές φωτιές της Ρόδου. Τόνισε πως με την παρουσία του εδώ, δείχνει πως η Κως δεν είναι μία μικρή κουκίδα στο χάρτη.

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, τόνισε πως οι Κώοι απόψε θα ήθελαν να δουν μία καλή συνεργασία. Τόνισε πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη ζητάμε τα πάντα από το δήμο. Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία ΝΑ και ευχαρίστησε τον κ.Χατζημάρκο για αυτό αλλά και τους συνεργάτες του, που παρευρέθηκαν.

Ρεπορτάζ