Δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης στον Γ.Χατζημάρκο, για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κω
Πολιτική
19/06/2024

Δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης στον Γ.Χατζημάρκο, για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κω.

Στην τοποθέτηση του ο Επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Ηλίας Σιφάκης, αναφέρθηκε στο πόσο αργά κινείται η ελληνική πραγματικότητα.  Θεωρεί πως σήμερα θα έπρεπε να θέσουν οι ίδιοι τα θέματα στον Περιφερειάρχη και με μία ειλικρινή συζήτηση να δουν πού βρίσκονται τα πράγματα. Παράλληλα αναρωτήθηκε τί απέγιναν κάποιες προγραμματικές συμβάσεις. Συμπλήρωσε πως την περίοδο 2014-2019 υπήρχε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια και από το 2019 έχουν την αίσθηση πως αυτή η συνεργασία έχει «κάτσει». Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της σχολικής στέγης στην Κω και πως τα ΕΣΠΑ φεύουν και δεν τα εκμεταλλευόμαστε.

Ο κ.Σιφάκης αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο. Τόνισε πως καλές είναι οι συντηρήσεις αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα μεγαλώσει ο δρόμος. Όσον αφορά την υγεία δήλωσε πως είναι άδικο να κατηγορούμε ιδιώτες που δε μπορούν να φιλοξενήσουν ιατρικό προσωπικό ενώ ρώτησε ποιά είναι η σχέση του δήμου με την περιφέρεια, όσον αφορά το νέο νοσοκομείο. Στην ερώτηση απάντησε ο Δήμαρχος Κω τονίζοντας πως είναι μία θεσμική συνεργασία και πως δεν υστερούν σε χρόνο.

Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να επιλυθεί το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου. Μήπως να ξαναδούμε το ΚΥ της Αντιμάχειας και αν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει κάτι.

Ο κ.Σιφάκης μίλησε και για το ΦΟΣΔΑ, ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη πως η ενημέρωση που έχουν από τη δημοτική αρχή για το θέμα είναι φτωχή.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Κικής Μακρή, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία σχολίασε τη μεγάλη απραξία που αφορά τα έργα που είναι να γίνουν. Αναρωτήθηκε πόσους ακόμα ανθρώπους θα θρηνήσουμε, μέχρι να γίνει κατανοητό πως πρέπει να είναι πιο αποφασιστικοί απέναντι στην κεντρική διοίκηση, η οποία δεν κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται. Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Τόνισε πως αυτά είναι ζητήματα που καίνε τους κατοίκους των νησιών. Συμπλήρωσε πως αποφεύγουν να παίρνουν δεσμεύσεις για τα ζητήματα αυτά. Όσον αφορά το ΦΟΣΔΑ, δήλωσε πως κατάλαβε πως ο περιφερειάρχης είχε την ανάγκη να απολογηθεί. Τέλος αναφέρθηκε στη βαριά τουριστική βιομηχανία, δηλώνοντας πως ο κ.Χατζημάρκος παραδέχτηκε ουσιαστικά τη «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού. Τόνισε πως είναι άλλη η περίπτωση της Ρόδου και άλλη η περίπτωση της Κω και καλό είναι να μη συγχέεται.

Ρεπορτάζ