Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Απαράδεκτες προσαγωγές συνδικαλιστών για συμβολική διαμαρτυρία
Πολιτική
19/12/2020

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απαράδεκτες προσαγωγές συνδικαλιστών για συμβολική διαμαρτυρία.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει τις προσαγωγές συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία για τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, με τριμελή αντιπροσωπεία ανοίγοντας  πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι η κυβέρνηση με την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής,θέλει να επιβάλλει σιωπητήριο στις  διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η κατάσταση των χιλιάδων  εργαζομένων-άνεργων του Τουρισμού-Επισιτισμού στην περιοχή είναι τραγική. Η μάχη της αξιοπρεπούς επιβίωσης είναι άνιση. Στην  προσπάθεια   να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες των νοικοκυριών  μέχρι την επόμενη- επισφαλή σεζόν- με το πενιχρό εισόδημα των 3 μισθών ή των επιδομάτων και οι διακοπές ρεύματος  και  οι κατασχέσεις Α’ κατοικίας αλλά και  τα «φέσια» παντού θα πολλαπλασιάζονται.  Αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνει στο έλεος τους εργαζόμενους και επιδοτεί με δισεκατομμύρια ζεστό χρήμα και  φοροελαφρύνσεις τα τουριστικά μεγαθήρια.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ με αταλάντευτη πίστη  στην δύναμη που έχει  ο ταξικός , συλλογικός αγώνας παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αιτημάτων των εργαζομένων. Η δράση του δεν αναστέλλεται γιατί δεν αναστέλλονται τα προβλήματα .

Η μάσκα-που δεν είναι φίμωτρο- αργά ή γρήγορα θα βγει. Το ζήτημα είναι να μην βγει πάλι η Εργατική Τάξη χαμένη με τα δεκάδες αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που είναι έτοιμα και προβλέπουν  το μεγαλύτερο ξεζούμισμα της.

Στην βάρβαρη προοπτική της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης , απαντάμε   με οργάνωση  στα σωματεία. Κανείς μόνος του!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

18/12/20