Παρέμβαση εκπροσώπων φορέων της Κω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό
Πολιτική
31/12/2020

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, παρενέβησαν εκπρόσωποι των φορέων  αφού ενοχλήθηκαν με τα σχόλια της αντιπολίτευσης  ότι χειραγωγήθηκαν από τη δημοτική αρχή, και πως δεν έκαναν παρμβάσεις σε άλλα σημαντικά ζητήματα του νησιού.  

Στη συνεδρίαση παρενέβη η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Ντίνα Σβύνου η οποία τόνισε πως η Ένωση αμερόληπτα δρα όλα αυτά τα χρόνια και η επιστολή  εκφράζει τη κοινωνία και τους επιχειρηματίες. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι η εταιρεία που θα διαχειριστεί Ευρωπαϊκά κονδύλια  για την ανάπτυξη του τόπου και ανέφερε παραδείγματα με εξειδικευμένα έργα . Εξέφρασε την άποψη της  πως ο δήμος πρέπει να επενδύσει σε έργα υποδομής  και να μην είμαστε οι "φτωχοί συγγενείς" .  Εκφράζει την άποψη των φορέων  και τόνισε πως πρέπει να πράξουν όλοι χωρίς εγωισμούς και να προτάξουν το καλό της Κω.

Επίσης ο κ.Τζόγιας από την "Κίνηση πολιτών" επισήμανε πως δεν πρέπει να χαθούν ευκαιρίες ανάπτυξης του νησιού και ζήτησε την ψήφιση του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

 Ο κ. Σεγραίδος  από τν ΣΕΠΕ Κω παρενέβη και τόνισε πως έχουν γνώση όλοι οι φορείς για τη λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού και θεωρεί απαράδεκτο να λένε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως χειραγωγούνται  οι φορείς.

Xρυσουλάκης ΤΕΕ: θεωρούμε πως το μοντέλο του δήμου χρειάζεται εξέλιξη και ο Αναπτυξιακός, θα εξυπηρετήσει το συμφέρον της Κω και θα ξεμπλοκάρει διαδικασίες. Θέλουμε όπου πρέπει να πάει ο δήμος με ιδιώτες ή  επιστήμονες να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του.  Τιμούμε τους συναδέλφους στις Τεχνικές Υπηρεσίες. 

Ρεπορτάζ