«Δημήτρης Γάκης: Ανασχηματισμός, μια τρύπα στο νερό!»
Πολιτική
08/01/2021

 

Με την αυγή του νέου χρόνου κύριος Μητσοτάκης προσπάθησε να μας προσγειώσει στην καθημερινότητα που ονειρεύεται. Προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό χωρίς ουσία και χωρίς προοπτική, «μια τρύπα στο νερό» πραγματικά, με αλλαγές που κάνουν εμφανή την στροφή της κυβέρνησής του προς τα δεξιά και προς την κοινωνική συντηρητικοποίηση.

Έναν ανασχηματισμό που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα που δημιούργησε η απερχόμενη κυβέρνηση του και, κυρίως, εκείνα που πρόκειται να ακολουθήσουν μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, που έχει σκοπό να εφαρμόσει η καινούργια την ώρα της κορύφωσης της πανδημίας. Επιπλέον, προσπάθησε να κλείσει τους «αρμούς» της αυλής του και να πριμοδοτήσει έμμεσα την δικιά του «εκλογική λίστα» για τις ερχόμενες εκλογές, αντικαθιστώντας νεοφιλελεύθερα στελέχη της λεγόμενης Καραμανλικής λαϊκής και νεοφιλελεύθερης δεξιάς και ενισχύοντας καθαρόαιμους ακροδεξιούς όπως οι Πλεύρης, Βορίδης, Γεωργιάδης και άλλοι.

Δεν τόλμησε να διώξει τους αποτυχημένους - υπήρχαν ανεξόφλητα πολιτικά γραμμάτια φαίνεται - αλλά έδιωξε υπουργούς που θα μπορούσε κανείς να τους αναγνωρίσει την σοβαρότητα και την αθόρυβη και αποτελεσματική παραγωγή έργου. Τρανταχτό παράδειγμα, η παραμονή στο υπουργείο Τουρισμού του αποτυχημένου υπουργού και η απομάκρυνση του κατά γενική ομολογία επιτυχημένου υφυπουργού, συμπατριώτη μας Μάνου Κόνσολα.

Το δήθεν άνοιγμά του προς την κεντροαριστερά με εργαλείο τους πολιτικάντηδες - αριβίστες πρώην βουλευτές του ποταμιού μόνο γέλωτα προκαλεί (Γρηγόρη σε ξεγέλασαν με μια θέση συμβούλου εσένα....). Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ίδιος έχει την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων και της πορείας της Κυβέρνησής του. Αν αυτή θέλει να την αποποιηθεί, τότε είναι ένας ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος πρωθυπουργός. Σαν να μην αρκεί η σιωπηρή πολιτική «κατευνασμού» στα εθνικά και της ηχηρής απορρύθμισης στα κοινωνικά που υλοποιεί χωρίς ενδοιασμούς, ξεπερνώντας και τα πιο νεοφιλελεύθερα όνειρα των «ιδεολογικών» του μεντόρων σε Ευρώπη και Αμερική…

Ανησυχητικό στοιχείο αυτού του ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη, του κατεξοχήν θιασώτη των ιδιωτικοποιήσεων, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο υπουργείο Εργασίας σε συνέχεια της πλήρους αποτυχημένης θητείας του κ. Βρούτση. Είναι φανερό ότι έχει αναλάβει την άμεση και ταχύτατη, όπως δήλωσε, εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη, που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιεί σε πρώτη φάση την επικουρική ασφάλιση και ξεπουλάει τα αποθεματικά των Ταμείων.

Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν για το λαό μας. Αυτή είναι η προοπτική των εργαζομένων στον τουρισμό όσο μας κυβερνούν οι «άριστοι» του κ. Μητσοτάκη!

Ούτε δικαιώματα, ούτε εποχικά επιδόματα ούτε σύγχρονη και σωστά πληρωμένη εργασία!

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει πρόταση διεξόδου της χώρας και της κοινωνίας, με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο και δράσεις για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Θα πρέπει να είναι μια πρόταση που θα δημιουργήσει το χώρο και τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και θα καταστήσει υλοποιήσιμο το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που με ασφάλεια και κοινωνική συνοχή θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα, ένα αίτημα που θέτει ήδη με αγωνία η ίδια η κοινωνία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ

 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.