Ν.Σαντορινιός: Κατάθεση αναφοράς σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό
Πολιτική
08/01/2021

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αναγκαιότητα αναγνώρισης του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Στην αναφορά η οποία βασίστηκε σε επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου, γίνεται λόγος για την σπουδαιότητα του επαγγέλματος του πυροσβέστη, καθώς είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της χώρας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο ο οποίος με αυτοθυσία προσφέρει τις υπηρεσίες του εκτιθέμενος καθημερινά σε ποικίλους κινδύνους οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην απώλεια ζωής των πυροσβεστών, σημειώνει ο Βουλευτής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω και της φύσης του επαγγέλματος θεωρείται ως ένας ιδιαίτερα απαιτητικός εργασιακός χώρος, αυξημένης επικινδυνότητας , με έντονο στρες και μεγάλης κλίμακας σωματική καταπόνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω είναι πλέον πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι δικαίως το Πυροσβεστικό Σώμα ζητά την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας, διεκδικώντας την ένταξη του επαγγέλματος του πυροσβέστη στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.