Δήμαρχος Κω: Θα επικαιροποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Κω με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας  προσαρμοσμένη  στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες  των κατοίκων
Πολιτική
15/01/2021

Βγαίνει από τα συρτάρια η υφιστάμενη κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Κω η οποία είχε εκπονηθεί την προηγούμενη δεκαετία. Στόχος του Δήμου, η βελτίωση της λειτουργίας της πόλης , της κινητικότητας ,με νέες προσεγγίσεις , γιατί οι ανάγκες της πόλης είναι αυξανόμενες, τονίζει ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στο kos tv.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα στην παροχέτευση της κυκλοφορίας από τις περιμετρικές οδούς τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμα λόγω των  προβλημάτων που υφίστανται  από το παρελθόν,  το ένα έχει να κάνει με την εκκρεμότητα πράξης  εφαρμογής του σχεδίου πόλεως  και  το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι οι περιμετρικοί δρόμοι είναι κοντά σε χείμαρρους οι οποίοι χρειάζονται ειδική διαχείριση λόγω νομοθεσίας. Θα προκρίνουμε τη βέλτιστη  λύση σε ότι αφορά στο χρονικό ορίζοντα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό, σημείωσε ο δήμαρχος Κω.

Ο δήμαρχος επισήμανε πως η υλοποίηση των προτεινόμενων επεμβάσεων γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες  των πολιτών, της προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ, σε νέες πεζοδρομήσεις, σε παρκινγκ , κόμβους και  στόχο να  επανέλθει η ελεγχόμενη στάθμευση. Είναι ζητήματα που απαντιούνται πολιτικά αλλά και σε τεχνικό επίπεδο, οι παράγοντες που συνεκτιμούνται  στα οποία θα παρθούν αποφάσεις.

"Θέλουμε μια πόλη που να προσφέρει ποιότητα στους πολίτες και στους επισκέπτες της "τόνισε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.

Για να ανασάνει ο εμπορικός ιστός πρέπει να υπάρξει ελεγχόμενη στάθμευση το οποίο θα αποτελέσει έσοδο για το δήμο και το οποίο θα επιστραφεί ανταποδοτικά στη κοινωνία.

Σε ότι αφορά στο παρκινγκ πίσω από την Caza Romana, ο δήμαρχος  τόνισε  πως υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν στο  ιδιοκτησιακό καθεστώς κι  έχει «παγώσει»  την απαλλοτρίωση των 18 στρεμμάτων.

Σε ότι αφορά στα παρκινγκ πλησίον αρχαιολογικών χώρων,  ο κ.Νικηταράς, σημείωσε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα master plan  σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού  ώστε να υπάρχει επωφέλεια και των δυο πλευρών.

Μια είδηση που ανακοίνωσε ο δήμαρχος είναι  η κατάθεση  πρότασης , μελέτης  στην αρχαιολογική υπηρεσία,  για τα δυο παρκινγκ  δυτικά του Ρωμαϊκού Ωδείου, τα οποία εδώ και 40 χρόνια είναι με χώμα. Ο δήμος ζητά,  τη διάστρωση του με ειδικό υλικό,  για να αναδειχτεί ο αρχαιολογικός χώρος.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ