ΣΥΡΙΖΑ ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου Ήλθον, είδον και απήλθον Μία από τα ίδια η επίσκεψη των υπουργών τουρισμού
Πολιτική
30/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 30-06-20

Αντί να σκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον τουρισμό και την εστίαση, ήλθαν, χαιρέτησαν και έφυγαν από το νησί της Κω οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ούτε μέτρα για τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό ούτε κουβέντα για νέο Νοσοκομείο στην Κω.

Κάποιες φιέστες μόνο και λόγια συμπάθειας, αλλά  από ουσία μηδέν.

Γιατί δεν μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον τουρισμό και την εστίαση.

Γιατί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις και προοπτική στους εργαζόμενους που γίνονται άνεργοι, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας που κινδυνεύουν με λουκέτο, στην κοινωνία που μαραζώνει και την οικονομία των νησιών  που μπαίνει σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Γιατί χωρίς ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας η έναρξη της τουριστικής περιόδου φαντάζει ένα επικίνδυνο στοίχημα για κατοίκους και επισκέπτες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πορεύεται και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, στη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Δίχως αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση του κόσμου του τουρισμού, δίχως σχέδιο και προγραμματισμό.

Απέναντι μάλιστα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, ύψους τουλάχιστον 600.000.000 ευρώ, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε ένα πακέτο κόστους 30.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγα περισσότερα δηλαδή από όσα δόθηκαν στα ΜΜΕ για την κυβερνητική προπαγάνδα , αλλά σαφώς πολύ λιγότερα από τα 133.000.000 ευρώ που δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για στρατόπεδα – φυλακές στα νησιά μας.