Ι.Παππάς:''Έπραξα αυτό που οφείλω ως Βουλευτής Δωδεκανήσου με γνώμονα την άρση απομόνωσης των νησιών μας''
Πολιτική
19/02/2021

Ιωάννης Παππάς: «Έπραξα αυτό που οφείλω ως Βουλευτής Δωδεκανήσου με γνώμονα  την ανάπτυξη και την άρση απομόνωσης των νησιών μας»

«Η αναγνώριση εκ μέρους των ακριτών δημάρχων, έρχεται ως επιστέγαση της τήρησης του καθήκοντός μου ως Δωδεκανήσιος βουλευτής, τιμώντας το ότι, οι συμπατριώτες μου,  δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου – κάτι που – δεν θα προδώσω ποτέ!

Για έναν εκπρόσωπο του νομού στην Ελληνική Βουλή, η ανακούφιση και η ικανοποίηση από τις συνεχείς προσπάθειες, προέρχεται, από την αποτελεσματικότητα των πεπραγμένων. Είναι ανείπωτη η χαρά μου, που οι κάτοικοι των μικρών νησιών, από τώρα και στο εξής, θα εισπράττουν  τη θετική έκβαση των προσπαθειών μου, θέτοντας ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη.

Νησιά  απομονωμένα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες και νησιώτες με καθημερινό αίσθημα ανασφάλειας, λόγω της έλλειψης επικοινωνίας. Χαίρομαι και εκτιμώ βαθύτατα την αναγνώριση των Δημάρχων Τήλου, και Χάλκης και το θετικό αποτέλεσμα για την Αστυπάλαια. Παρόλα αυτά, δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το καθήκον μου, ως οφείλω. Όταν γίνεσαι αιτία, οι ακρίτες να αισθάνονται ότι ικανοποιούνται αιτήματα ετών, όταν μειώνεται η ανασφάλεια που προέρχεται από την απομόνωση, όταν έχουν το δικαίωμα ελπίδας της ανάπτυξης του τουρισμού και τοπικής οικονομίας, η ανακούφιση, όχι μόνο ως πολιτικός, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος, είναι τεράστια. Διότι είμαστε στη Βουλή, για να υπηρετούμε τον τόπο μας και να συμβάλουμε στις θετικές αποφάσεις» τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς, καθώς οι προσπάθειές του, μέσω πιέσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στον  Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, είχαν ως αποτέλεσμα, την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα νησιά Τήλο, Χάλκη και Αστυπάλαια.

Χαρακτηριστικά, η Δήμαρχος Τήλου κ. Μαρία Αλιφέρη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Άλλη μία κατάκτηση για το νησί μας. Άλλη μία νέα ακτοπλοϊκή γραμμή έρχεται να προστεθεί για την Τήλο μας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σύνδεσης στο νησί μας με Κάρπαθο, Κάσο, Κρήτη. Θερμές ευχαριστίες στον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, καθώς και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και στην Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών».

Ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Άγγελος Φραγκάκης, επισημαίνοντας τις νέες προοπτικές, τόνισε: «η διασύνδεση των Δωδεκανήσων και της Κρήτης ενισχύεται ακτοπλοϊκά, εκτός από το πολύτιμο δρομολόγιο ζωής για τα μικρά νησιά του πολύ χρήσιμου και ουσιαστικού πλοίου "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" της εταιρείας "Αιγαίον Πέλαγος", με νέα, συχνά και σύγχρονα δρομολόγια που εκπληρώνουν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και προσφέρουν ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης καθώς και εμπορικής άνθησης. Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει πρωτίστως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσθεσε το νησί της Χάλκης στην ήδη υπάρχουσα γραμμή μετά από προσωπική παρέμβαση και διεκδίκηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Παππά».

Θετικό αποτέλεσμα εξάλλου, επέφερε και προσπάθεια του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Παππά, στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση, τρείς φορές την εβδομάδα της Αστυπάλαιας με το νησί της Κω.

«Οι προσπάθειες δεν σταματούν ποτέ. Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ιδιαίτερα όταν έχουν επιτυχία» είπε καταλήγοντας ο κ. Παππάς.