«Να ανασταλούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε Ρόδο και Κω. Υπάρχουν σοβαρά λάθη που πρέπει να διορθωθούν».
Πολιτική
23/02/2021

Την αναστολή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων σε Ρόδο , Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου , ζήτησε με παρέμβαση του στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη που πρέπει να διορθωθούν.

Ο κ.Κόνσολας επισημαίνει ότι:

-Τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο κανονιστικό πλαίσιο του κτηματολογικού κανονισμού της Δωδεκανήσου και στο νόμο 2971 του 2001 για τον αιγιαλό και την παραλία.

-Πολλές κατασκευές, που έχουν συμπεριληφθεί στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, έχουν ενταχθεί στο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

-Δεν έχει γίνει άμεση και ξεκάθαρη οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται αυθαίρετες κατασκευές, που απέχουν ακόμα και 100 μέτρα από την ακτογραμμή.

-Η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα και δυσκολίες σε πολίτες να συγκεντρώσουν είτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Ο κ.Κόνσολας σε δήλωση του τονίζει ότι: «η αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί σε Ρόδο , Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022 , είναι ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να

διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει αλλά κυρίως για να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη της, τις ιδιαιτερότητες του κτηματολογικού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα αλλά και την ανάγκη να δοθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των καταπατημένων ακινήτων του δημοσίου, με όρους δημοσίου συμφέροντος».