Κ. Καΐσερλης: Η ποινική δίωξή μου αφορούσε τις πολιτικές ιδέες μου
Πολιτική
27/02/2021

«Η δίωξή μου από τον Δήμο της Κω επί κ. Κυρίτση  αλλά και η επί ενάμιση χρόνο απραξία του Δήμου της Κω επί κ. Νικηταρά, είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταγγελία ή αστική απαίτηση ζημιών του Δήμου».

Επανέρχεται ο πρώην δήμαρχος Κω Κώστας Καΐσερλης με νέα του επιστολή, μέσω της οποίας υποστηρίζει πως, πέρα από την επί σειρά ετών ταλαιπωρία του, αλλά και άλλων συναδέλφων του και συμπατριωτών του, υπάρχει ένα σοβαρότερο ζήτημα και αυτό είναι πως, τόσο ο Δήμος της Κω όσο και η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αιγαίου, «στράφηκαν στην ουσία και στην πράξη κατά των συνεργατικών κινημάτων που αποσκοπούν στην ωφέλεια των εργαζομένων, των ανέργων και της τοπικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά που αφορούσε την «Αίγλη», σημειώνει πως, «η απόφαση ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι η δίωξή μου από τον Δήμο της Κω επί κ. Κυρίτση  αλλά και η επί ενάμιση χρόνο απραξίας του Δήμου της Κω επί κ. Νικηταρά είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταγγελία ή αστική απαίτηση ζημιών του Δήμου».

Εν κατακλείδι, ο κ. Καΐσερλης δηλώνει απερίφραστα πως, «η ποινική δίωξη μου για κακούργημα αλλά και η αγωγή εναντίον μου από τον Δήμο της Κω δεν αφορούσε το άτομό μου αλλά τις πολιτικές ιδέες μου που προσπάθησα να εφαρμόσω στον Δήμο της Κω», συμπληρώνοντας πως, «γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα εξαντλήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου εναντίον όλων αυτών και εννοώ του Δήμου, της διοίκησης και όλους όσους συνέβαλαν, που αντί να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ιδέα και το κίνημα του τρίτου δρόμου της αλληλέγγυας οικονομίας, που αποτελεί νόμο του κράτους μας,  λειτούργησαν κακοπροαίρετα και σκόπιμα σπιλώνοντας μέχρι και σήμερα την προσωπικότητά μου και την ιδεολογία μου».

 

Αναλυτικά, ο κ. Καΐσερλης αναφέρει τα κάτωθι:
«Αγαπητοί  φίλοι,
Οδηγήθηκα στα ποινικά και αστικά δικαστήρια γιατί δήθεν με τις αποφάσεις μας για την παραχώρηση ακινήτων στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ζημιώσαμε τον Δήμο. Εκκρεμούν οι αποφάσεις για την «Αίγλη» και σήμερα διωκόμαστε για τον «Ορφέα» και την «Αμβροσία».

Πέραν όμως της προσωπικής μου υπόθεσης, πέραν της προσωπικής μου ταλαιπωρίας και πέραν της αμφισβήτησης της προσωπικότητας και της εντιμότητάς μου, και δεκάδων άλλων συναδέλφων και συμπατριωτών που επί επτά σχεδόν χρόνια συνεχίζεται εξαιτίας των μηνύσεων υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο.

Με την ποινική δίωξη αλλά και την αστική  απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εναντίον μου  επιδιώχθηκε να κατηγορηθούν και να διωχθούν οι πολιτικές μου θέσεις και απόψεις, που πρωτοποριακά σε όλη την Ελλάδα επιδίωξα να εφαρμοστούν στην Κω το 2011 με το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κως Ασπίς».

Οι πολιτικοί αντίπαλοί μου στον Δήμο της Κω αλλά και στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αιγαίου στράφηκαν στην ουσία και στην πράξη κατά των συνεργατικών κινημάτων που αποσκοπούν στην ωφέλεια των εργαζομένων, των ανέργων και της τοπικής κοινωνίας.

Η απόφαση Α 843/2017 του Α2 Ακυρωτικού τμήματος του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά, ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι η δίωξήμου από τον Δήμο της Κω επί κ. Κυρίτση  αλλά και η επί ενάμιση χρόνο απραξίας του Δήμου της Κω επί κ. Νικηταρά είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταγγελία ή αστική απαίτηση ζημιών του Δήμου.

Με απλά λόγια η σοφή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που αφορούσε την «Αίγλη», λέει στον Δήμο του κ. Κυρίτση αλλά και στην κρατική Διοίκηση, ότι οι αποφάσεις του Δήμου επί Καΐσερλη, της παραχώρησης ακινήτων δωρεάν  και κατά χρήση, είναι νόμιμες αφού οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με το καταστατικό τους είναι σύμφωνες με τον νόμο και το καταστατικό τους.

Και προσθέτει το ακυρωτικό δικαστήριο, ότι εναπόκειται στη διοίκηση, δηλαδή στον Δήμο και στο Υπουργείο Εργασίας που εποπτεύουν αυτές τις επιχειρήσεις, να ελέγξουν τη λειτουργία τους και τις επιδιώξεις του καταστατικού τους και την τήρηση του νόμου των Κοιν.Σ.Επ..

Αγαπητοί φίλοι,
Ήταν γνωστό, αλλά είμαι πλέον και πεπεισμένος ότι η ποινική δίωξή μου για κακούργημα αλλά και η αγωγή εναντίον μου από τον Δήμο της Κω δεν αφορούσε το άτομό μου αλλά τις πολιτικές ιδέες μου που προσπάθησα να εφαρμόσω στον Δήμο της Κω.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα εξαντλήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου εναντίον όλων αυτών και εννοώ του Δήμου, της διοίκησης και όλους όσους συνέβαλαν, που αντί να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ιδέα και το κίνημα του τρίτου δρόμου της αλληλέγγυας οικονομίας, που αποτελεί νόμο του κράτους μας,  λειτούργησαν κακοπροαίρετα και σκόπιμα σπιλώνοντας μέχρι και σήμερα την προσωπικότητά μου και την ιδεολογία μου.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία».

Σημείωση
- Να αναφέρουμε πως, την Τρίτη, 23/2/2021, ο κ. Καΐσερλης και 15 ακόμα συνάδελφοί του, κλήθηκαν σε απολογία  στον ανακριτή κ. Χρήστου για το κακούργημα της πράξης της απιστίας κατά του Δήμου για την οποία προκλήθηκε ζημία άνω των 120.000 ευρώ από την απόφαση για την παραχώρηση των ακινήτων στις κοινωνικές επιχειρήσεις «Ορφέα» και «Αμβροσία».
- Οι αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω (991/ΠΤ 102/2015) καθώς και του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς  (Α 843/2017), θα δημοσιευθούν στο  stathmosnet.gr.

rodiaki.gr/