Β. Υψηλάντης: ''Με θετικές διατάξεις σε σχέδιο νόμου η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα''
Πολιτική
27/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βασίλης Α. Υψηλάντης : «Με θετικές διατάξεις σε σχέδιο νόμου η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα»

 

Πρόθεση του Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι  η υιοθέτηση των αιτημάτων της Δωδεκανήσου σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και ειδικότερα την αναγνώριση του τεκμηρίου κυριότητας υπέρ των ιδιωτών και των ζητημάτων  σχετικά με τους «δασωμένους» αγρούς, τη νομιμοποίηση των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και το ιδιοκτησιακό ζήτημα των χορτολιβαδικών στα νησιά της Δωδεκανήσου.

 Οι βελτιώσεις, σε σχέση και με τα προβλήματα της Δωδεκανήσου,  θα επέλθουν με διατάξεις σε νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τον σκοπό αυτό από νομοπαρασκευαστική επιτροπή και όχι με τροπολογία επ’ευκαιρία κάποιου σχεδίου νόμου.

Αυτό διαβεβαίωσε, άλλη μια φορά,  τον Κοσμήτορα της Βουλής και  Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 24.03.2021, ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Τεκμηριωμένες  θέσεις για το πρόβλημα  έχουν κατατεθεί επίσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την  ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το ΤΕΕ Τμήμα Δωδεκανήσου αλλά και από Δήμαρχοι του νόμου μας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής   Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής   Βασίλης Α. Υψηλάντης έγκαιρα ενεργοποιείται και ζητά την άρση των αδικιών σε σχέση με τα Δωδεκάνησα για το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου αλλά και των προφανών λαθών των δασικών χαρτών, από της αναρτήσεως τους από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με διαρκείς παρεμβάσεις και κατάθεση νομοθετικών προτάσεων στην προηγούμενη και την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την οποία είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 συνεργασία για τα θέματα αυτά στην οποία δρομολογήθηκαν λύσεις.