Μ. Ιατρίδη: Παρέμβαση για την επίλυση της έκτακτης αποζημίωσης των εποχικά εργαζομένων υπαλλήλων
Πολιτική
07/04/2021

Με παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη η επίλυση της έκτακτης αποζημίωσης των εποχικά εργαζομένων υπαλλήλων.

Λύθηκε πανελλαδικά το ζήτημα της χορήγησης έκτακτης αποζημίωσης των εποχικά εργαζομένων υπαλλήλων, μετά από την καθοριστική παρέμβαση της Μίκας Ιατρίδη.  

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B’1355/06.04.2021, χορηγούνται με έκτακτη αποζημίωση οι εποχικοί υπάλληλοι του τουρισμού και του επισιτισμού, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Δικαιώθηκε, έτσι, η προσπάθεια της  Μίκας Ιατρίδη, η οποία είχε παρέμβει καθοριστικά στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και είχε διοργανώσει τηλεδιάσκεψη, στις 23 Μαρτίου 2021, με την αρμόδια Γενική Γραμματέα Άννα Στρατινάκη, τον Πρόεδρο της ΓΣΣΕ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και εκπροσώπους των εργαζομένων.  

Για τη θετική αυτή εξέλιξη, η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε τα εξής:  

«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας πίσω.  

Ακούμε την κοινωνία και αντιδρούμε άμεσα. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι κοντά στους πολίτες.  

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Άννα Στρατινάκη η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στα ζητήματα που της θέσαμεκαι τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη για την υπογραφή της ΚΥΑ και για το γεγονός ότι έχουν γνώση του ρόλου που διαδραματίζει η εποχικότητα στην οικονομία των νησιών μας.  

Με την συνεχή συνεργασία των συνδικαλιστικών ενώσεων και κέντρων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προχωράμε, ώστε η λήξη της πανδημίας να μας βρει όλους όρθιους και πιο δυνατούς».