Δύναμη Αλλαγής-Κως 2023: ''Ο κ. Νικηταράς είχε και έχει κρυφή ατζέντα στο μεταναστευτικό, την οποία υποκρύπτει από τους πολίτες της Κω''
Πολιτική
13/04/2021

Από τη δημοτική παράταξη ‘’ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023’’ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

‘’ Η ανακοίνωση του κ.Νικηταρά επιβεβαιώνει ότι η Κως δεν έχει Δήμαρχο.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι ο κ.Νικηταράς είχε και έχει κρυφή ατζέντα στο μεταναστευτικό, την οποία υποκρύπτει από τους πολίτες της Κω. Οι φίλοι του κ.Νικηταρά, αυτοί με τους οποίους φωτογραφίζονται και συνασπίστηκαν για να χτυπήσουν το Γιώργο Κυρίτση,  έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις: ήθελαν και θέλουν την Κω αποθήκη ανθρώπων και χώρο εγκλωβισμού παράτυπων μεταναστών για να έχουν οι ίδιοι την ησυχία τους.

Για αυτό και αποτελούσε εμπόδιο για όλους αυτούς ο Γιώργος Κυρίτσης, που είχε ξεκάθαρες θέσεις, δεν εκτελούσε εντολές και δεν έσκυβε το κεφάλι.

Όσο και αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε μία παρέμβαση του κ.Νικηταρά για το μεταναστευτικό, για το hot spot που από την αρχή ήθελαν να αποτελεί αχανές χώρο και όχι ένα μικρό χώρο για 24ωρη ή 48ωρη παραμονή.

Όσο και αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε μία τοποθέτηση του κ.Νικηταρά, ήταν κρυμμένος.

Ο Γιώργος Κυρίτσης είχε και έχει θέσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, τις έχει εκφράσει δημόσια, έχουν καταγραφεί. Τις εξέφρασε στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Κομισιόν, σε διεθνή forum, σε τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ.

Είναι θέσεις ενάντια στον εγκλωβισμό ανθρώπων στην Κω, στη δημιουργία και λειτουργία του hot spot. Για αυτό άλλωστε και πολεμήθηκε από τη γνωστή ‘’παρέα’’.

Ο κ.Νικηταράς έστειλε, προφανώς μετά τη δημοσιοποίηση από τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ του γεγονότος της μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στην Κω, μια χλιαρή επιστολή, κάτω από την πίεση των γεγονότων, στον κ.Μηταράκη. 

Τη μεταφορά όμως μεταναστών από τη Ρόδο στη Κω ή στη Λέρο, άλλοι είναι αυτοί που την μεθοδεύουν και τη συντονίζουν, αλλά για αυτούς ο κ.Νικηταράς έχει καταπιεί τη γλώσσα του για να μπορεί να διατηρεί την καρέκλα του.

Είναι αυτοί με τους οποίους φωτογραφίζεται και συναγελάζεται.

Η Κως πρέπει να είναι ανυποχώρητη απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Να καθιστά ξεκάθαρο ότι ποτέ δεν δέχθηκε και ποτέ δεν θα αποδεχθεί το χαρακτηρισμό της ως αποθήκη ανθρώπων για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους.’’