Ν. Σαντορινιός: Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο και πάλι οι αλιείς της Συμιακής Γαρίδας. Οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης δημιουργούν προβλήματα
Πολιτική
29/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο και πάλι οι αλιείς της Συμιακής Γαρίδας. Οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά δημιουργούν προβλήματα σε έναν ολόκληρο κλάδο»

Για μια ακόμη φορά, σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται οι ψαράδες της Συμιακής γαρίδας, αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης ακόμη δεν έχει μεριμνήσει για την έκδοση της σχετικής ρύθμισης που ανοίγει τον δρόμο για την αλίευση της.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνέχεια πολλαπλών του παρεμβάσεων επί του θέματος, προχώρησε σήμερα στην κατάθεση αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό, η οποία και βασίζεται σε σχετική επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σύμης «Άγιος Νικόλαος». Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι  η καθυστέρηση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης η οποία και θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους αλιείας της Συμιακής γαρίδας, δημιουργεί ανασφάλεια σε έναν ολόκληρο κλάδο, δεδομένου ότι σύντομα ξεκινά η νέα χρονική περίοδος αλίευσή της.

Μετά από μια χρονιά που ο πρωτογενής κλάδος των νησιών και ειδικά οι αλιείς βιώνουν μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επανεκκινήσει η δραστηριότητά τους. Οι καθυστερήσεις και οι νομοθετικέ ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές της ΝΔ, δεν βοηθούν σε τίποτα τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες των νησιών, που σήμερα, παρά ποτέ, χρειάζονται στήριξη και ενίσχυση.