Την στήριξη των αθλητικών σωματείων για την βιωσιμότητα τους, εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ
Πολιτική
30/06/2021

Την απόρριψη του θέματος κάλυψης εξόδων του αθλητικού σωματείου "Ηπιόνη" , εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής,  στην χθεσινή  κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, λόγω εκπρόθεσμης ημερομηνίας,  θέμα  που έπρεπε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ.

 Ο κ.Χατζηχριστοφής τόνισε πως το Δ.Σ του ΔΟΠΑΒΣ Κω, αξιολογεί  τα αιτήματα όλων των Αθλητικών Σωματείων  και στηρίζει τις προσπάθειές τους. Ο κ. Χατζηχριστοφής επισήμανε πως είναι σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίζει τη βιωσιμότητα των σωματείων σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.  Όλα τα σωματεία έχουν καταθέσει αναλυτικές αιτήσεις και από τον έλεγχο που έχει γίνει ,τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα.  Ζητάμε την παράταση για το νόμο Αυγενάκη (λόγω covid) και για την αθλητική  σεζόν 2021-2022, επισήμανε ο κ.Χατζηχριστοφής. Αργήσαμε γιατί περιμέναμε την κατάθεση των προτάσεων από τα σωματεία . Τα σωματεία δεν γνώριζαν αν θα πάρουν μέρος σε αποστολές , κάτι το οποίο προκάλεσε πρόβλημα, σημείωσε στην εισήγηση του ο  πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κω.

Η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική για το ζήτημα αυτό το οποίο θα επανεξεταστεί όταν γίνουν οι σχετικές αλλαγές. Ο Γ.Φραγκούλης εκ μέρους της παράταξης "Όραμα", τόνισε πως πρέπει να διασφαλίζεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ επισήμανε πως το σώμα προσβάλλεται με αυτές τις διαδικασίες. Ο Μ.Χατζηκαλύμνιος συμφώνησε σε ότι αφορά στην κωλυσιεργία  από πλευράς κρατικού μηχανισμού, διαφώνησε επί της διαδικασίας σε ότι αφορά στο θέμα όπως ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η Κ.Μακρή σημείωσε πως δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έρχεται στο παρά πέντε σε τέτοια ζητήματα. Ο  δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χόνδρος επισήμανε πως  ΟΛΟΙ θέλουμε να βοηθήσουμε τον αθλητισμό. Το νομικό καθεστώς είναι συγκεκριμένο και πρέπει να δοθεί η ενίσχυση στα σωματεία με δεδομένη τη νομοθετική ρύθμιση λόγω covid.

Αξιοσημείωτο είναι πως εγκρίθηκαν  2 στα 3 αιτήματα των αθλητικών σωματείων ΑΕ Δικαίου και ΑΟ Πυλίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ