«Ν. Σαντορινιός: Κυνική η παραδοχή Κικίλια, από την Κω, για εισαγωγή ιδιωτών στη Δημόσια Υγεία»
Πολιτική
23/07/2020

Δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Κω

«Τι και αν, μετά την εμπειρία της πανδημίας, ολόκληρη η Ευρώπη ομνύει στην Δημόσια Υγεία, τι και αν τα περισσότερα σύγχρονα κράτη υποκλίθηκαν μπροστά στους ήρωες με τις άσπρες μπλούζες, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πτοείται: κυνικά παραδέχεται ότι τα προεκλογικά της σχέδια για εισαγωγή ιδιωτών στα Δημόσια Νοσοκομεία…δε θα μείνουν επί χάρτου.

Ο κ. Κικίλιας, κατά την πρόσφατη σύντομη επίσκεψή του στην Κω, «υποσχέθηκε» νέο Νοσοκομείο με ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, παρουσιάζοντας την ανάγκη των κατοίκων, για πρόσβαση σε καλύτερες δομές υγειονομικής περίθαλψης, ως ένα τουριστικό λάφυρο. Ξέχασε όμως ο Υπουργός να μας πει ποιο θα είναι το κόστος εισαγωγής σε ένα Νοσοκομείο που θα έχουν επενδύσει ιδιώτες και πως ακριβώς θα διασφαλίζεται το δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια και δωρεάν Υγεία;

Με μια σύντομη δήλωση, ο Υπουργός Υγείας της ΝΔ γύρισε την πλάτη στις προσπάθειες που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε ξεκινήσει για τη δημιουργία και λειτουργία ενός μεγαλύτερου και σύγχρονου νέου Νοσοκομείου στην Κω, ενώ, με ωμότητα απεμπόλησε την συνταγματική υποχρέωση του Κράτους για στήριξη της Νησιωτικότητας.

Η ΝΔ δεν λησμονεί να μας υπενθυμίζει το πραγματικό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της και τις στενές επαφές που έχει με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι νησιώτες αξίζουν πολλά παραπάνω από την αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνησηγια τα νησιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την έναρξη των διαδικασιών σύνταξης μελέτης για το έργο του νέου Νοσοκομείου,έχει αποδείξειότι υπερασπίζεται το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κω. Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των δομών υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε την Κυβέρνηση, εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε σχεδιασμούς που ουσιαστικά παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες».