Αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάκληση της απόφασης που αφορούσε στη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου με βάση την μελέτη σκοπιμότητας
Πολιτική
12/08/2021

Αποφασίστηκε η ανάκληση της υπ’ αριθμ. 34/03-02-2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου . Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κω μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αρμόδιους φορείς τους τελευταίους μήνες, και τους μελετητές,  η ανάκληση της απόφασης , συνίσταται  σε καθαρά  τεχνικούς λόγους, αφού μελλοντικά, στην συγκεκριμένη έκταση  δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια  επέκταση του. Ο δήμαρχος τόνισε πως το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό αλλά και ουσιαστικό αφού θα πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμη στόχευση, που θα αφορά τις ανάγκες που θα προκύψουν στις επόμενες γενιές και την αξιοποίηση του.

Ο Κ. Κυρίτσης σημείωσε πως ο Δήμαρχος Κω αυτοκαταργείται και  βάζει ταφόπλακα στη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στην περιοχή καθώς η έκταση που αποφασίστηκε θα πρέπει να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας. Το θέμα αναδεικνύει πολιτική «γύμνια»  κι οι τακτικές της δημοτικής αρχής δείχνουν πως δε θα γίνει κανένα από τα δυο έργα, σημείωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής. Στερείτε και καταδικάζετε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό με τις αποφάσεις σας, σημείωσε ο κ.Κυρίτσης. 

Η κ. Ρούφα εκφράζοντας την αντίθεσή της σε αυτή την απόφαση ζήτησε να αναβληθούν τα θέματα και να συνεδριάσει το διαπαραταξιακό όργανο , εκφράζοντας  τον φόβο της ότι στο τέλος κανένα από τα 2 έργα στην περιοχή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Υπάρχει πολιτική απόφαση για αξιοποίηση του χώρου ως αθλητική εγκατάσταση και βάζετε σε δίλλημα τη κοινωνία για δυο αιτήματα σημαντικά επεσήμανε η κ.Κική Μακρή,  η οποία επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή αλλάζει την απόφαση για τη δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου, χωρίς να ρωτήσει και να πάρει την γνώμη των αθλητικών συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής.

 

Ρεπορτάζ