Αποφασίστηκε η αλλαγή χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου στην περιοχή Λινοποτίου στο όμορο οικόπεδο
Πολιτική
12/08/2021

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω χθες βράδυ, συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου Κω, με βάσει τη μελέτη σκοπιμότητας. Επί της ουσίας του θέματος,  αποφασίστηκε ο χώρος που προοριζόταν για το κλειστό γυμναστήριο να γίνει το νέο νοσοκομείο και αντίστοιχα ο χώρος που προοριζόταν για το νέο νοσοκομείο να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί το κλειστό γυμναστήριο.  Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κω μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αρμόδιους φορείς τους τελευταίους μήνες, για τεχνικούς λόγους, στην έκταση που προοριζόταν για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου υπήρχαν προβλήματα με την μελλοντική επέκταση του νέου νοσοκομείου αλλά και με τη δημιουργία άλλων υποδομών και εγκαταστάσεων, θέτοντας έτσι το ζήτημα της ανέγερσης του νοσοκομείου αντί στον συγκεκριμένο χώρο, στην έκταση που προοριζόταν για τη δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου στο Λινοπότι

Ο δημοτικός σύμβουλος  Γιάννης Φραγκούλης σημειώνει ότι η προσπάθεια ανέγερσης νέου νοσοκομείου, πρέπει να έχει μακρινό χρονικό ορίζοντα και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην χωροθέτηση του. Το θετικό είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις η θέση παραμένει στο Λινοπότη αλλά στο διαταύτα  μπαίνουν  ζητήματα  που αφορούν ποια ομάδα  έργου θα ασχοληθεί με το θέμα τόσο με την ΚτΥπ όσο και με το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Θέτω τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της,  να μη χαθούν τα δυο μεγάλα έργα.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου σημειώνει πως τα δυο αυτά έργα είναι ανάγκη της κοινωνίας  κι εμείς ασχολούμαστε με δράματα και υποδείξεις αντί για ουσιώδεις συζητήσεις.  Κάποιοι κατέστρεψαν τη σχέση δήμου με τους πολίτες . Εμείς χτίζουμε την εμπιστοσύνη με τον κόσμο και τους θέλουμε δίπλα μας με ενότητα και ομόνοια. Εμείς έχουμε πολιτική βούληση και δουλεύουμε σε αυτή τη κατεύθυνση σημείωσε η κ.Βλάχου.

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο κάνει το χατίρι σε βουλευτές να είναι στην επικαιρότητα. Αυτό είναι ένα πανηγύρι, τι στιγμή που ο κόσμος υποφέρει.

Ο αντιδήμαρχος κ.Αβρίθης  ζήτησε να σοβαρευτούν , να σταματήσουν  κάποιοι τους χαρακτηρισμούς , αφού οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως στη θητεία τους. Το ζητούμενο είναι πως  θα εξαφανιστούν "πολιτικά" μετά τη δημιουργία νέου νοσοκομείου και αθλητικού κέντρου.

Βάζει ταφόπλακα στη δημιουργία νέου νοσοκομείου και στο αθλητικό κέντρο με τις αποφάσεις της η δημοτική αρχή επεσήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της δημοτικής αρχής  στον σχεδιασμό.

Η Κως θα αποκτήσει νέο νοσοκομείο και νέες σχολικές εγκαταστάσεις  τόνισε ο δήμαρχος Κω. Η δημοτική αρχή δουλεύει και όσο κι αν με χτυπάτε προσωπικά,  ο κόσμος  θα αποφασίσει  αν έπραξα σωστά, σημείωσε ο κ.Νικηταράς, γιατί έχω ηθικό ανάστημα και παλεύω γι ατα συμφέροντα της Κω.   Εννέα χρόνια δεν έκαναν τίποτα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ