Ιωάννης Παππάς: Αποφασιστική ενίσχυση μεταφορικού ισοδύναμου- μείωση Φ.Π.Α
Πολιτική
16/09/2021

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, για το σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου», ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση του μεταφορικού ισοδύναμου, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών στα νησιά μας.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα ορίζει το νέο νομοσχέδιο καθώς και στην μεγάλη πρόοδο που έχει παρατηρηθεί σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών μας και των μεγάλων λιμανιών, αφού φέτος οι ακτοπλοϊκές γραμμές ήταν περισσότερες από κάθε φορά.

Τόνισε, επίσης, την μέγιστη προσπάθεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας για διασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ, για το Νότιο Αιγαίο, που αφορούν σε λιμενικά έργα και ενδονησιωτικές γραμμές.

Τέλος, ανέφερε πως το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα μέτρο ανάσχεσης της αύξησης του κόστους ζωής, στην ακριτική Δωδεκάνησο, αλλά χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο αν επανέλθουν οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές στα Δωδεκάνησα.

Σημειωτέον, πως ο κ. Παππάς από την πρώτη μέρα της εκλογής του, ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, έχει πραγματοποιήσει πλήθος αναφορών, παρεμβάσεων και προτάσεων για την άρση αυτής της αδικίας και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας.