Γερμανικές εκλογές – Ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Μέρκελ!
Πολιτική
26/09/2021

Το CDU/ CSU χάνει σχεδόν 9 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές 

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επίσημα αποτελέσματα από τις κάλπες των γερμανικών εκλογών, ωστόσο η εικόνα των exit poll δείχνει ότι η πτώση του CDU είναι παταγώδης. Το κόμμα της Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία, καταγράφει ιστορικό χαμηλό με 25%.

Στις εκλογές του 2017 η συμμαχία CDU/ CSU είχε συγκεντρώσει το 32,9% των ψήφων και εάν η πρόγνωση των exti poll επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι χάνουν σχεδόν 9 μονάδες. Σε σχέση δε με τις εκλογές του 2013 που οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν καταγράψει 41,5% η σύγκριση είναι συντριπτική.

Ώρα για αλλαγή;

Η παραδοχή του Λάσετ για το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit poll, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και της έντασης που θα προκύψει με τους Χριστιανοκοινωνιστές την επόμενη ημέρα.

Γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν το κακό αποτέλεσμα για το κόμμα της Μέρκελ και εάν αυτό οφείλεται στις κακές «επιδόσεις» του Λάσετ καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ή εάν εκφράζεται η δυσαρέσκεια από τη συντηρητική πολιτική του CDU/CSU τα τελευταία 16 χρόνια.

Πηγή: www.tanea.gr