Στόχος του πολιτιστικού συλλόγου Νισύρου, η διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας
Πολιτισμός
14/02/2022

Ενας από τους βασικότερους στόχους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νισύρου (Μ.Π.Ε.Σ.Ν.) αποτελεί η διάσωση αλλά και η διάδοση, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, του τεράστιου πλούτου της παράδοσης μας και πιο συγκεκριμένα της παραδοσιακής μας μουσικής και των εθίμων μας. Έτσι θέσαμε εξαρχής ως βασική μας προτεραιότητα την διδασκαλία των παραδοσιακών οργάνων (βιολί, λαούτο και σαντούρι) και την προετοιμασία θεατρικού δρώμενου με θέμα τον θερισμό στην Νίσυρο. Γνωρίζουμε όμως ότι τέτοιες δραστηριότητες απαιτούν χρηματοδότηση, πράγμα το οποίο δεν μπορούσε να κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος , γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα χρήματα. Έτσι λοιπόν απευθυνθήκαμε σε ιδώτες (Νισύριους και μη) αλλά και στο Δήμο Νισύρου. Πραγματικά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η προσπάθεια μας αγκαλιάστηκε από το σύνολο της νισύρικης κοινωνίας .

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Νισύρου : τον Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, που ομόφωνα αποφάσισαν να μας επιχορηγήσουν με το ποσό των 9.982 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα να μας παράσχουν κάθε είδους διευκόλυνση στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε (παραχώρηση δωματίων στον Δημοτικό Ξενώνα για φιλοξενία, δωρεάν εισιτήρια για αναγκαίες μεταφορές με το πλοίο της γραμμής κ.λ.π).

Αλλά και η ανταπόκριση από ιδιώτες ήταν πολύ σημαντική. Έτσι νιώθουμε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω συμπατριώτες και κατοίκους της Νισύρου που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για οικονομική ενίσχυση :

  • Σύλλογος Νισυρίων Αμερικής Γνωμαγόρας,

  • Ανδριώτης Γιώργος

  • NARA BUCHEL, η γνωστή σε όλους μας Νάρα

  • CHRISTIAN INDERMAUER-STOCKLI

  • CLAUDIA SUPPIGER KLEINER

  • MAX KLEINER

  • ELISABΕTH MATHIS -BOESCH

 

Χαράλαμπος Φραντζής

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νισύρου