Η κοπή πίτας της Φιλαρμονικής ΔΕ Ηρακλειδών, στην αίθουσα Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια
Πολιτισμός
06/03/2022

Το kostv  θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή ενός DVD για τα «20 Χρόνια επί σκηνής» της φιλαρμονικής ΔΕ Ηρακλειδών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 05 Μαρτίου 2022  η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας «Ηρακλειδών» στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κκ Ναθαναήλ, των αντιδημάρχων Πολιτισμού  κ.Σέβη Βλάχου, Οικονομικών κ.Αλέξανδρου Χρυσόπουλου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΕΜ Νίκος Χατζηνικολάου και ο κοινοτικός  σύμβουλος Αντώνης Διακομανώλης . Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Φρατζής απουσίαζε λόγω ανάρρωσης από κορονοϊό  κυρίως  για προληπτικούς λόγους.

Τους παρόντες καλωσόρισε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Νίκος Γκαναβούρας που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη για την άριστη συνεργασία και αγάπη προς τα παιδιά που πλαισιώνουν τη Φιλαρμονική. Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του τόνισε πως μέσα από τη μουσική δίνουν ελπίδα στον κόσμο και παραίνεσε τα παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής να έχουν στόχο στη ζωή τους την μελέτη και  να αγαπούν τη μουσική  , ενώ απευθυνόμενος στην αντιδήμαρχο πολιτισμού κ Σέβη Βλάχου, την ευχαρίστησε για την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ στις Φιλαρμονικές του νησιού μας και της ζήτησε  να συνεχίσει  την περαιτέρω ενίσχυση τους με μουσικά όργανα και στολές .

Ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποτελεί για τον ίδιο και τα παιδιά της Φιλαρμονικής,  μια μεγάλη πνευματική αγκαλιά και τόνισε πως το δώρο της πίτας είναι από τα κάλαντα που δίνει στα παιδιά ο Σεβασμιώτατος. Επίσης ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ.Βλάχου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή  για τη συνεχή στήριξη τους και ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει  συναυλία στο πλαίσιο των θερινών «Ιπποκρατείων» και ευχήθηκε στα παιδιά της φιλαρμονικής να συνεχίσουν να  αγαπούν τη μουσική και να συνεχίσουν να διεκδικούν  πράγματα προς όφελος τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τα τοπικά  ΜΜΕ για τη στήριξη τους και ανακοίνωσε τη συνεργασία με το kostv το οποίο θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή ενός DVD για τα «20 Χρόνια επί σκηνής» της φιλαρμονικής ΔΕ Ηρακλειδών .

 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου  με τη σειρά της  μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Κω Θεοδόσης Νικητρά και του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή που απουσίαζαν λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων και τόνισε πως ο ΔΟΠΑΒΣ θα είναι πάντα δίπλα στις ανάγκες στους, ενώ απευθυνόμενη στους γονείς,  τους ζήτησε να βάλουν τη μουσική,  δίπλα στα μαθήματα και να παροτρύνουν τα παιδιά, να μην την παρατούν, γιατί η μουσική παράγει πολιτισμό.

Ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος τόνισε πως η δημοτική αρχή με όλες της τις δυνάμεις θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά , ενώ χαρακτήρισε αξιέπαινο το έργο τους γιατί η μουσική ξυπνά πολλά συναισθήματα. Ο κοινοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου  ευχήθηκε χρόνια πολλά στα παιδιά και στον μαέστρο , με την ευχή τα παιδιά της φιλαρμονικής να πολλαπλασιαστούν και να μάθουν μουσική, που αποτελεί τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας. Ο κοινοτικός σύμβουλος κ.Διακομανώλης, επίσης  ευχαρίστησε τον κ.Γκαναβούρα για τα όσα κάνει για τα παιδιά και τη φιλαρμονική Ηρακλειδών.  

Η τυχερή της κοπής της πίτας αναδείχθηκε το μέλος της Φιλαρμονικής η Κοκόνα Διακομανώλη  αφού βρήκε το φλουρί της πίτας, που αντιστοιχούσε σε έναν υπέροχο  χειροποίητο σταυρό, από το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου Κω

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ