Παρουσίαση project: «Η έκφραση της λατρείας σε Ανατολή & Δύση» στο 1ο Γυμνάσιο Κω στο πλαίσιο του μαθήματος θρησκευτικών
Πολιτισμός
27/05/2022

Στο πλαίσιο του μαθήματος θρησκευτικών της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε progect με θέμα "Η έκφραση της λατρείας σε Ανατολή και Δύση".

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια έρευνα για σημαντικά θρησκευτικά έργα, που παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο της Γ΄τάξης και που έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο, όπως αυτά εκφράζονται σε ανατολή και δύση. Το ζήτημα της αισθητικής αξίας συνυφαίνει σε  έναν καμβά θέσεων και αντιθέσεων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν διάλογο που υπερασπίζεται αντίστοιχα τον νατουραλισμό της τέχνης .

Η υπεύθυνη του project Αναστασία Τσολάκη,  αναφέρεται σε αυτή τη σημαντική εργασία των μαθητών που στόχο έχει να αντιληφθούν οι μαθητές την τέχνη και την κουλτούρα δύο διαφορετικών πολιτισμών, της ανατολής και της δύσης. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, ήταν ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Παναγιώτης Πηλιγκός και η δραστήρια  εκπαιδευτικός του σχολείου Εύα Δημητρίου. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ