Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των Lions για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
Πολιτισμός
03/06/2022

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των Lions για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκαν  την Παρασκευή στις 19:00 στο Λαογραφικό Μουσείο Κω . Πρόκειται για ένα σπάνιο υλικό του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, που φέρνουν στο φως σπάνια στιγμιότυπα από την Μικρασιατική εκστρατεία, την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την πρώτη εγκατάσταση των προσφύγων, καθώς και φωτογραφίες των Αλησμόνητων Πατρίδων. Κάθε φωτογραφία αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει πολύπλευρα τη θυσία του Ελληνισμού στην πατρογονική γη της Μικράς Ασίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κκ.Ναθαναηλ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιπεριφερειάρχης Χρίστος Μπαρδος, ο έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ο διευθυντής της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Λουκάς Θάνος, η περιφερειακή σύμβουλος Ευρυδίκη Νάκη, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω " Ο Ηρόδοτος" Αλέκος Μαρκογλου ,ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Χαλκιδιός, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαρία Ψύρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευτέρπη Παπαχρήστου και Σμαραγδή Παρισίδη,η πρόεδρος και τα μέλη της λέσχης Lions Κω Ιπποκράτης.

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων, το Σάββατο στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα «Γράμματα χωρίς παραλήπτη», παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Η Μικρασιατική Εκστρατεία» του κ.Μισαηλίδη, όπου θα προλογίσει η διευθύντρια του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνη Σαρίογλου , ενώ χορευτικά θα συμμετέχει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός σύλλογος ο «Θεόκριτος» και τέλος την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μέλη και Μελέκ»  της συγγραφέως Βάνας Μαυρίδου.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως της 10 Ιουνίου, με ώρες προσέλευσης από 11 το πρωί έως τη 13:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 το βράδυ. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ