Εντυπωσίασε με τα χορευτικά του, ο Μ.Π.Σ «ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ» για το κλείσιμο της χρονιάς στο πάρκο Κώστα Κιαπόκα!
Πολιτισμός
11/06/2022
Όταν η παράδοση...ξυπνά μνήμες , μας ταξιδεύει μουσικά και χορευτικά!

Στο κατάμεστο από κόσμο, πάρκο Κώστα Κιαπόκα  ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος  Ασφενδιού ο  «ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ»,  διοργάνωσε εκδήλωση με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα και  την αγαπημένη μικρών μεγάλων Ζούμπα , για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς.  Τα χορευτικά σχήματα κέρδισαν τις εντυπώσεις και φυσικά το πιο ζεστό χειροκρότημα!

 Η αναβάθμιση και η στήριξη της μουσικοχορευτικής παράδοσης φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις νεότερες γενιές, κάτι που αποτελεί για όλους μας ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι νέοι είναι δίπλα στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης μας..

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ,ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέβη Βλάχου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω Διονυσία Τελλή, ο πρόεδρος της ΜΑΕΕΤΛΚ Κώστας Χόνδρος, ο κοινοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης, ο τεχνικός σύμβουλος δημάρχου Πέτρος Πετρής και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του συλλόγου Γιάννα Γραβάνη κι η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου η οποία συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση και την αγάπη των παιδιών για τους παραδοσιακούς χορούς.

Το πρόγραμμα "άνοιξαν" τα χορευτικά τμήματα της Ζούμπα που έκλεψαν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, με τη βοήθεια της γυμνάστριας Κλεοπάτρας Μισαηλίδου. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα  χορευτικά τμήματα των παραδοσιακών τμημάτων με δάσκαλο τον Μανώλη  Σφεντουράκη. 

Την  Κυριακή 12 Ιουνίου στις 19:00  στις αίθουσες του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί  αποχαιρετιστήρια γιορτή με την απονομή αναμνηστικών στα μέλη του συλλόγου!

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ