Η έναρξη του 22ου Πολιτιστικού Συμποσίου Δωδεκανήσου στο ΔΙΙΚ
Πολιτισμός
30/06/2022

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου διοργανώνει με
την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, του ΔΟΠΑΒΣ,
του Δήμου Κω και του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Φιλητάς»
το ΚΒ’ Πολιτιστικό Συμπόσιο Δωδεκανήσου στο Διεθνές
Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (Δ.Ι.Ι.Κ.) από 30/6/2022 έως
03/07/2022.

Παρόντες στην έναρξη του Συμποσίου η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο τ.βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ.Καμπανής, αναφέροντας πως όλοι οι συμμετέχοντες είναι εξαίσιοι λόγιοι και μελετητές των επιστημών που μεταλαμπαδεύουν τις  γνώσεις τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Περσεφόνη Κουτσουραδη που προσέφερε τα μέγιστα στον πολιτισμό .Δήλωσε χαρακτηριστικά πως μετά το πέρας του συμποσίου θα είναι όλοι πιο σοφοί .

Έπειτα το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου η οποία ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή να είμαστε συνδιοργανωτες σε ένα τέτοιο συμπόσιο. Η κοινωνία διψάει για τέτοιες εκδηλώσεις και μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η θεωρία να μετουσιωθεί σε πράξη. 

Ο Ηλίας Καματερός ανέφερε πως θεωρεί υποχρέωση να στηρίξει τις προσπαθειες αυτές με κάθε τρόπο. 

Ο κ.Ταλλαρος Γενικός Γραμματέας του ΔΙΙΚ, θεωρεί πως είναι υποχρέωση τους να κάνουν το αδύνατο δυνατό να μικρύνει η απόσταση των νησιών μας. 

 Όσον αφορά τις εργασίες της πρώτης μέρας του 22ου Πολιτιστικού Συμποσίου Δωδεκανήσου στο ΔΙΙΚ, περιελάμβαναν αρκετές και ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους των γραμμάτων, της εκπαίδευσης, του στρατού και της εκκλησίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτισμού και λαογραφίας με κύριο πρόσωπο την κ.Περσεφόνη Κουτσουράδη, στους Δωδεκανήσιους Εκπαιδευτικούς στην Αμερική, σε Γεωπολιτικά ζητήματα του ΒΣΔ, στον Ιπποκράτη  αλλά και στη μεγάλη μορφή της Κω, τον Όσιο Αρσένιο.

Ομιλητές οι 

Μηνάς Αλεξιάδης Καθ.Λαογραφίας Παν/μίου Αθηνών

Ανδρέας Χατζημιχαήλ Μαθηματικός

Θεοδόσης Διακογιάννης Συγγραφέας

Δημοσθένης Τριανταφύλλου Εκπαιδευτικός

Αριστείδης Καβαρλίγκος Συνταγματάρχης Στρατού Ξηράς

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Ναθαναήλ

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ