Εντυπωσιακό ''πάντρεμα'' σύγχρονης & παραδοσιακής μουσικής στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Καρδάμαινας για το κλείσιμο της χρονιάς
Πολιτισμός
03/07/2022

Στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις προκάλεσε στους πολλούς συμπολίτες μας που βρέθηκαν την Κυριακή 3 Ιουλίου το απόγευμα στο θεατράκι Καρδάμαινας η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Καρδάμαινας, σε συνεργασία με το γυμναστήριο THRUST, για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 που υλοποιούνται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΒΣ. 

Με έναν πολύ πετυχημένο τρόπο η σύγχρονη μουσική συνδυάστηκε με τα παραδοσιακά ακούσματα όχι μόνο της Κω αλλά κι άλλων Ελληνικών περιοχών, σε ένα θέαμα το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. 

Στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι από τους γονείς των παιδιών που χόρεψαν αλλά και από πολλούς φίλους του Λυκείου Ελληνίδων Καρδάμαινας, την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξαν τα μεγάλα κορίτσια του τμήματος μοντέρνου χορού αλλά και τα μικρότερα σε ηλικία του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του γυμναστηρίου ''THRUST''. Οι εξαιρετικές χορογραφίες της καθηγήτριας  Φυσικής Αγωγής  Αγγελικής Πρίγκου αποδόθηκαν άριστα από τις αγαπημένες της μαθήτριες, οι οποίες είχαν φορέσει εκτός από την κατάλληλη ενδυμασία και το πιο όμορφο χαμόγελό τους.

Έπειτα, σειρά πήραν τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Κοινότητας Καρδάμαινας τα οποία χόρεψαν μοναδικά παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας αλλά κι άλλων Ελληνικών τόπων, φορώντας πανέμορφες παραδοσιακές στολές. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό πρόγραμμα.

Το κλείσιμο της λυκειακής χρονιάς στην Καρδάμαινα τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κω, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, η ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου και ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Πόγιας και ο περιφερειακός σύμβουλος και δ/ντης ΓΕΛ Ζηπαρίου, Γιάννης Κρητικός.

Τη χαρά της που τα παιδιά της Καρδάμαινας χόρεψαν ξανά σε ανοιχτή εκδήλωση μετά από 2,5 χρόνια εξέφρασε η πρόεδρος του τοπικού Λυκείου Ελληνίδων, Νίτσα Πρίγκου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ