Με παραδοσιακό φαγητό, χορό και κέφι, η 4η γιορτή Βοσκού στην Αντιμάχεια στα θερινά "Ιπποκράτεια"
Πολιτισμός
04/07/2022
Μια παραδοσιακή γιορτή του Πολιτιστικού συλλόγου "ΠΡΟΟΔΟΣ" 

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, η 4η γιορτή βοσκού στην Αντιμάχεια στα θερινά «Ιπποκράτεια» 2022 - έπειτα από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας-  σε διοργάνωση πολιτιστικού συλλόγου η «Πρόοδος» ,σε συνεργασία με κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Φρατζής, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού-Τουρισμού Σέβη Βλάχου ,Οικονομικών  Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο Γιάννης Καλλούδης , ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κρητικός, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου, ο ταμίας του ΔΙΙΚ Φίλιππος Καλούδης  καθώς και ο καθηγητής λαογραφίας και φίλος της Κω κ. Μηνάς Αλεξιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Σέβη Βλάχου, αλλά και πλήθος κόσμου. 

Η γιορτή βοσκού τα είχε όλα! Παραδοσιακά φαγητά , όπως το πατροπαράδοτο κατσικάκι γιαχνί με παραδοσιακές χυλοπίτες  και καρπούζι με παραδοσιακό κόκκινο τυρί της πόσσας . Την  εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το παραδοσιακό συγκρότημα των Δημήτρη Κεφαλιανού  στο βιολί, Νίκου Μάμμη στο  λαούτο-τραγούδι και Βασίλη Κοκκαλάκη  σε λύρα-τραγούδι. Το πιο ζεστό χειροκρότημα κέρδισε το χορευτικό του συλλόγου!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ