Με ενθουσιασμό η έναρξη του διημέρου εκδηλώσεων του Συλλόγου ''Θεοκριτος'' για τα 100 χρόνια Μικρασίας στο θεατράκι Ευαγγελιστρίας
Πολιτισμός
09/07/2022

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό άνοιξε η αυλαία του διήμερου εκδηλώσεων μνήμης της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Θεόκριτος" αυτό το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Ιουλίου στο θεατράκι Ευαγγελιστρίας Ασφενδιού. 

Το Σάββατο 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας αφιερωμένης στην Μικρασία. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό που δάνεισε στον "Θεόκριτο" η Λέσχη Lions Κω και το οποίο είχε εκτεθεί με επιτυχία τον μήνα Ιούνιο στο Χάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται παρόμοια εκδήλωση στο χώρο που στεγάζεται στο προαύλιο του μικρού θεάτρου της Ευαγγελίστριας. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας, οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υπέροχα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθητές της αντίστοιχης σχολής του "Θεόκριτου". Οι πίνακες με αναφορές στον πολιτισμό των Μικρασιατών αποτυπώνουν ευχάριστα θέματα και όχι εικόνες που να σχετίζονται με την Καταστροφή του 1922. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή τίμησαν με την παρουσία του η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Διονυσία Κασσιώτη και ο κοινοτικός σύμβουλος Ασφενδιού, Σεβαστιανός Παρβέρης.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σαββάτου στο θεατράκι Ευαγγελιστρίας συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Μικρασίας από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου "Θεοκριτος", παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Ασφενδιου, Μιχάλη Γιωργαλλή. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ