«100 χρόνια Μικρασία». Αναμνήσεις, εικόνες και μαγευτικές μελωδίες απ’ τον Μπάμπη Τσέρτο
Πολιτισμός
10/07/2022

Ένας φίλος της Κω, ένας σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής όπως είναι ο Μπάμπης Τσέρτος μας χάρισε μια υπέροχη βραδιά μαζί με την ορχήστρα του στον αίθρια χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω.

Με μαγευτικές μουσικές φερμένες απ’ την ανατολή ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών και ταξίδεψε στο παρελθόν με αναμνήσεις και εικόνες που τους θύμισε η ορχήστρα και οι ερμηνείες τόσο του Μπάμπη Τσέρτου όσο και της Σοφίας Μέρμυγκα.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, οι βουλευτές, Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή, ο πρόεδρος μόνιμης επιτροπής ΤΕΕ Κω, Γιώργος Χρυσουλάκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και αρκετοί ακόμη άνθρωποι της πολιτικής, των τεχνών και του πολιτισμού.

Η Αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού, Σέβη Βλάχου καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του ενώ τόνισε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για την Κω αφού πέρα απ’ την μουσική παράσταση που είναι αφιερωμένη για τα 100 χρόνια απ’ την Μικρασιατική καταστροφή έγιναν και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγ.Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού χτες, τιμώντας έτσι την μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο  αποκορύφωμα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων των Θερινών Ιπποκρατείων.

Με την σειρά του ο τέως Υπουργός και πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, Τέλης Παυλίδης, καλωσόρισε τον φίλο του, Μπάμπη Τσέρτο και θύμισε με ιστορίες βγαλμένες απ’ την ανατολή το πόσο σημαντικό είναι να πορευόμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο του «μαζί».

Την μουσική παράσταση «100 χρόνια Μικρασία» διοργάνωσαν ,Η Ιερά Μητρόπολη Κω-Νισύρου, η Αστική εταιρεία Κω «Ιπποκράτης», ο ΔΟΠΑΒΣ, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα & ο Σύλλογος Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος».

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: 

Κανονάκι-τραγούδι: Σοφία Μέρμηγκα

Μπουζούκι-μαντολίνο: Κώστας Ζαριδάκης

Ακορντεόν: Μάνος Γρυσμπολάκης

Βιολί: Νίκος Μήλας

Κιθάρα: Νίκος Καινούργιος

Κρουστά : Έυη Κανέλλου

Πιάνο- Επιμέλεια ορχήστρας: Γιάννης Τσέρτος

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ