Σε συγκινητικό κλίμα η παρουσίαση του βιβλίου του Μ.Τριανταφύλλου ᾽Από την Αλικαρνασσό στα Δωδεκάνησα᾽
Πολιτισμός
13/07/2022

Με αρκετό κόσμο και σε συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο ᾽Χάνι᾽ η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφύλλου ᾽Από την Αλικαρνασσό στα Δωδεκάνησα῾.

Την εκδήλωση η οποία ήταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Ιπποκράτεια 2022 και σε συνδιοργάνωση του ΔΟΠΑΒΣ, του Συλλόγου Μικρασιατών Κω ᾽Ο Ηρόδοτος᾽και του Πνευματικού Ομίλου Κώων ᾽Ο Φιλητάς῾, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ο π.βουλευτής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Ναθαναήλ και πλήθος κόσμου που έχει ρίζες στο Πετρούμι , όπως χαρακτηριστικά λέγεται η Αλικαρνασσός από πολλούς.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η πρόεδρος του Φιλητά Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κανταρζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το βιβλίο χαρακτηρίζοντας το συγγραφέα ως υπερπατριώτη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αλέκος Μαρκόγλου.

Ο κ.Τριανταφύλλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη σημαντική του βοήθεια και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συνεχίζει , να ξανά συλλέξει δηλαδή τα ονόματα όλων των Πετρουμιανών του κόσμου. Ανέφερε πως υλικό υπάρχει σε πολλά σπίτια , το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί. Εκμυστηρεύτηκε πως πολλές ήταν οι ιστορίες που τον άγγιξαν και πως πολλές φορές η μία συμπλήρωνε την άλλη. Τόνισε χαρακτηριστικά πως πολλοί άνθρωποι έφυγαν από απέναντι για Αμερική και Αυστραλία  με το κλειδί στην τσέπη και αυτό το κλειδί προσπαθεί να ξανά βγάλει και νοητά να βρεθούμε όλοι στους δρόμους της Αλικαρνασσού.

Μέχρι στιγμής έχει εκδόσει τρεις τόμους, αλλά σύντομα θα γίνουν πέντε μιας και το κεφάλαιο ᾽᾽Πετρούμι᾽᾽, δεν έχει κλείσει ακόμα...

Στο τέλος της εκδήλωσης , αναγνώστηκαν συγκινητικές ιστορίες από διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ