Στην πλατεία Κονίτσης, η παρουσίαση του καινούριου μυθιστορήματος της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη, με τίτλο «Αλμύρα»
Πολιτισμός
15/07/2022

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση παρουσίασης  του καινούριου μυθιστορήματος  της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη με τίτλο «Αλμύρα» -η ευτυχία αλλιώς, κατά την συγγραφέα-  πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου  το βιβλιοπωλείο  "Έκφραση" στην Πλατεία Κονίτσης, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022.

Το  βιβλίο είναι των εκδόσεων Ψυχογιός .

Το παρών στην εκδήλωση  παρουσίασης του βιβλίου, έδωσαν ο  έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κρητικός και αρκετός κόσμος.

Η συγγραφέας έχει οικογενειακούς δεσμούς με την Κάλυμνο, μιας κι από κει κατάγεται ο πεθερός της, είναι κόρη εκδότη, αγάπησε από μικρή ηλικία τα βιβλία κι έχει συγγράψει συνολικά 18, μεταξύ των οποίων και παιδικά. Αναφέρθηκε επίσης, στην αγάπη για τη ζωή, τη φύση, τις εικόνες και την ευτυχία που πρέπει να αναζητούμε στη ζωή μας!!

Γράφοντας ένα βιβλίο ανταγωνίζεται κανείς,  τον ίδιο τον εαυτό του, τόνισε η κ.Ζαϊρη.

Το μυθιστόρημα της κ.Ζαϊρη,  πηγάζει από την αλμύρα της θάλασσας που τόσο αγαπάει  και όλα της τα βιβλία έχουν το στοιχείο του νερού που είναι πηγή ζωής  κι  αγγίζει πολλά θέματα, ανάμεσα στα οποία η παρένθετη μητρότητα και οι υιοθεσίες, θέματα για τα οποία η συγγραφέας έκανε έρευνα.

Λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου....

Η ηρωίδα δέχεται να γεννήσει το παιδί της φιλενάδας της σε ένα χωριό της Μάνης. Καταπιάστηκε με αυτό το δύσκολο θέμα, παλεύοντας να αποσαφηνίσει τα συναισθήματα της παρένθετης μητέρας, η οποία «χρησιμοποιεί» τον εαυτό της, χαρίζει ένα κομμάτι του για ιερό σκοπό, δένεται συναισθηματικά, θέλοντας και μη, με το παιδί που κυοφορεί και υποφέρει όταν αναγκάζεται να το παραδώσει στους γενετικούς του γονείς. Ναι, αγχώθηκα, πόνεσα, βούρκωσα παρέα με την ηρωίδα μου και την ένιωσα απίστευτα, γιατί είμαι κι εγώ μητέρα τόνισε χαρακτηριστικά η συγγραφέας του βιβλίου κ.Ζαϊρη.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ