Κάλεσμα για συμμετοχή στο εργαστήρι κατασκευής «θεατρικής κούκλας» και στην παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω
Πολιτισμός
21/07/2022

Ποιος δεν έχει παίξει ή αγαπήσει το κουκλοθέατρο .  Μικροί μεγάλοι γοητεύονται από τις κούκλες και ειδικότερα από κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Μία τέτοια παράσταση θα  πραγματοποιηθεί  στα θερινά Ιπποκράτεια .

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος 2022 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" με αφορμή την επέτειο μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκπαιδεύτρια κούκλας Εμμανουέλα Καποκάκη, μέσα από το kostv, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε παιδιά & εφήβους 10-18 χρονών, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Ξεριζωμός, σαν χθες, 1922-2022” και να κατασκευάσουν  θεατρικές κούκλες για να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση!

To σεμινάριο κούκλας θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου και θα καταλήξει σε δύο μοναδικές παραστάσεις στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω.


Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με την υποστήριξη του Δήμου της Κω και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, του LIONS Club Kos “Ιπποκράτης” και της Blue Star Ferries.
Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους (10-18 χρονών) που διαμένουν στο νησί της Κω. Η καθημερινή συμμετοχή τους στο σεμινάριο κρίνεται αναγκαία.


ΠΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

  •  Έχω διάθεση να κατασκευάσω μία θεατρική κούκλα

  •  Θέλω να παίξω θέατρο

  •  Μου αρέσει η ομαδική συνεργασία

  •  Έχω συνέπεια και είμαι υπεύθυνη/ος σε ότι αναλαμβάνω

  •  Θέλω να δείξω τη δουλειά μου στο κοινό

  •  Θέλω να μάθω κάτι καινούργιο και να συμμετέχω σε καθημερινό σεμινάριο για 2 εβδομάδες

→ Για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να συμπληρώσουν την φόρμα Google: https://forms.gle/k13kDvoFVsceqEnG8
Έπειτα από την επιλογή των ενδιαφερόμενων θα ακολουθήσει μια συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη της ομάδας μας.

Ρεπορτάζ