Επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησε η διεθνούς φήμης φωτογράφος Εριέτα Αττάλη
Πολιτισμός
21/07/2022

Επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησε η διεθνούς φήμης φωτογράφος Εριέτα Αττάλη , μαζί με την προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Μάνια Μιχαηλίδου , την π. προϊσταμένη Αγγελική Γιαννικουρή και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέβη Βλάχου,  με αφορμή τα εγκαίνια της  έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο  ARCHIVING FLUX / STASIS που θα λάβουν χώρα σήμερα στις 20:00 στη Ρωμαϊκή Οικία.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς καλωσόρισε την ταλαντούχα αυτή φωτογράφο, την οποία και προσκάλεσε να φωτογραφήσει το νησί μας και τις συνδέσεις του με το σύγχρονο κόσμο.

Η ίδια η καλλιτέχνης είναι ενθουσιασμένη με την Casa Romana, μιας και μέσω της οποίας θα φανερωθεί η σχέση της Ρωμαϊκής Οικίας με το σύγχρονο κόσμο, ενώ η κ.Μιχαηλίδου, θεωρεί σημαντικό το γεγονός της ένταξης  της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής σε ένα μνημείο.

Η κ.Γιαννικουρή δήλωσε ενθουσιασμένη που η Casa Romana ανοίγει τις πόρτες της για να φιλοξενήσει αυτό το γεγονός, με ρόλο πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου, ενώ η κ.Βλάχου έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρίσκεται σήμερα στις 8 το βράδυ στα εγκαίνια αυτής της πρωτοποριακής και αξιόλογης έκθεσης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ