H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τα Summer Screenings
Πολιτισμός
22/07/2022

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ συνεχίζει τα Summer Screenings, αυτή τη φορά στις μυστηριακές και απόκοσμες Χαϊχούτες, στον αύλειο χώρο του Αγ. Δημητρίου, την Τρίτη 26/07 στις 21:00, με τη βαθιά φιλοσοφική ταινία επιστημονικής φαντασίας η Άφιξη.

 

Η Άφιξη (Arrival)

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ

Παραγωγή: USA, 2016. Διάρκεια: 116’

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέρεμι Ρένερ

 

1 Βραβείο Όσκαρ (2016) και 8 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UdX6zV9m3wc

 

12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους, ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με πρόσχημα την αφήγηση μιας κλασικής ιστορίας επιστημονικής φαντασίας, ο Ντενί Βιλνέβ παρουσιάζει μια απρόσμενα συγκινητική, γνήσια ουμανιστική και απόλυτα ανθρώπινη ιστορία σχετικά με τη γλώσσα, την επικοινωνία, την απώλεια, τον χρόνο, την ίδια τη ζωή και τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε και την βιώνουμε.

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, με φόντο το επιβλητικό τοπίο. Τα άστρα και οι μύθοι τους, η αναζήτηση της ζωής στο σύμπαν και η θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό. Συντροφιά με το κυλικείο της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ που έγινε συνήθεια!

 

Για κοινοποίηση: https://www.facebook.com/events/351435080488712/

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στα Θερινά Ιπποκράτεια 2022.

Με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σας περιμένουμε!

Φωτογραφίες