Τελετή βράβευσης από τον ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ι. Χρυσουλάκη των διακριθέντων λογοτεχνικού διαγωνισμού
Πολιτισμός
27/07/2022

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών  διεξήχθη ο 4ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Οργάνωσης Ελληνικού Πολιτισμού «ΝΟΣΤΟΣ» της Αργεντινής με θέμα «200 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 250 συγγραφείς από ολόκληρο τον κόσμο, ελληνικής και μη καταγωγής. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής (SADE, SOCIEDAD ARGENTINA DE ESCRITORES) και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ).

Τη διαδικτυακή εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, βραβεύοντας τους διακριθέντες του διαγωνισμού και απονέμοντας επαίνους στους συμμετέχοντες, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στις 24 Ιουλίου 2022.

Ο κ. Χρυσουλάκης  ευχαρίστησε την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών για τη συνεργασία, την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα για τη στήριξή τους, την Πρόεδρο του Νόστου, Χριστίνα Τσαρδίκου, καθώς και τις πολυάριθμες πολιτιστικές και ομογενειακές οργανώσεις για τη βοήθεια που προσέφεραν.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας, ο διαγωνισμός αυτός έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναδείξουν τις ιστορικές σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης, υμνώντας μέσα από λογοτεχνικά κείμενα τη γενναιότητα των Ελλήνων και τη δίψα τους για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, αξίες που αφορούν και σήμερα, όχι μόνο το ελληνικό έθνος, αλλά και όλους τους λαούς που διαπνέονται από τα ιδανικά αυτά. Μέσα από τη δική τους γλώσσα, οι συμμετέχοντες του Διαγωνισμού τίμησαν και ανέδειξαν τον πάντα επίκαιρο Αγώνα για Ελευθερία και τους ευχαριστώ.

Ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την εκδήλωση και τους βραβευθέντες είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο:

https://www.amna.gr/